Symington Family Estates

Graham's

Graham’s on aina ollut pioneerin asemassa. Graham’s oli ensimmäisten portviinitalojen joukossa ostamassa maata Portugalin Douron laaksosta vuonna 1890, ja viime vuosina he ovat edelläkävijöinä ottaneet käyttöön lukuisia uusia innovatiivisia viinivalmistustekniikoita. Nykyään yritystä luotsaa viisi Symingtonin suvun jäsentä, jotka jakavat päivittäisen vastuun yritysjohdon eri osa-alueista, ja lisäksi vastaavat henkilökohtaisesti Graham’s-portviinien valmistuksesta . Esi-isiensä kautta he ovat olleet osa portviiniin ja Douron historiaa jo 1600-luvulta saakka.

Altano

Symingtonin perhe on Douron laakson johtava viinintuottaja, joka on valmistanut portviiniä jo viiden sukupolven ajan. 26:n viinitilansa myötä Symingtonin perhe on alueen suurin viinitarhuri, ja tarhoista merkittävää osaa viljellään luonnonmukaisesti. Vuodesta 1999 alkaen Symington Family Estates on valmistanut tiloillaan myös laadukkaita pöytäviinejä alueen alkuperäisistä rypälelajikkeista. Altano-tuoteperhe kattaa nykyään viisi viiniä, mukaan lukien palkittu luomupunaviini Altano Organic.

Prats & Symington

Prats & Symington perustettiin vuonna 1999, kun Symingtonin perhe ja Château Cos d’Estournelin omistaja Bruno Prats aloittivat projektin tuodakseen markkinoille täysin uudenlaisen, huippulaatuisen Douron alueen punaviinin. Yhteistyön tuloksena esiteltiin vuonna 2000 Chryseia, joka yhdistää Douron ja Bordeaux’n viiniperinteiden parhaat piirteet samettisen elegantiksi kulttiviiniksi.

Cockburn's

Vuonna 1815 skotlantilaiset veljekset Robert ja John Cockburn päättivät laajentaa menestyksekästä viininmyyntiyritystään perustamalla haarakonttorin Portugalin Portoon. Tästä alkoi Cockburn’s & Co:n maailmanvalloitus. Perheen maine erinomaisten vuosikertaportviinien valmistajana kasvoi ja 1900-luvun alun portviineistä maksettiin huippuhintoja Lontoon huutokaupoissa. Nykyään Cockburn’sin omistaa Symingtonin perhe, jonka vaalii jo 14 sukupolven ajan kartuttamaansa tietotaitoa viininvalmistuksesta.

Smith Woodhouse

Lontoon pormestari Christopher Smith perusti portviinin tuontiyrityksen vuonna 1784. 1800-luvun alkupuolella mukaan lyöttäytyivät Woodhousen veljekset ja yritys aloitti nykyisellä nimellään. Talon portviinit nauttivat heti suurta arvostusta. Smith Woodhouse siirtyi Symingtonin perheen omistukseen vuonna 1970. Smith Woodhouse on pientuottaja, joka on erikoistunut ainoastaan huippuluokan portviinien valmistamiseen. Rypäleet saadaan suurelta osin Rio Torto -joen laaksossa sijaitsevalta Quinta da Madalena -tilalta, jonka kaikki tarhat on luokiteltu korkeimpaan A-luokkaan. Yli puolet Madalenan tarhoista on vanhojen köynnösten sekatarhoja , jotka tuottavat hyvin vähän, mutta erittäin intensiivistä, moniulotteista viiniä. Smith Woodhouse -portviinien makuprofiili on tasapainoisen hedelmäinen ja usein hieman kuivempi kuin kilpailijoilla. Niiden kypsytyspotentiaali on erinomainen.

Tuottajan valikoima