Gancia

Carlo Gancia perusti Italian vanhimman kuohuviinitalon Gancian 1850-luvulla. Opiskeltuaan kuohuviinin valmistusta Ranskan Champagnessa, hän palasi kotiseudulleen Piemonteen ja aloitti viinintuotannon Canellissa. Carlo Gancian tuotua vuonna 1865 markkinoille ensimmäisen italialaisen kuohuviinin – perinteisellä samppanjamenetelmällä moscato-rypäleistä valmistetun Asti Spumanten – sen suosion kasvulle ei tuntunut olevan rajoja. Aktiivisen markkinoinnin ja viennin nopean kehittymisen myötä Astista tuli nopeasti maailman toiseksi tunnetuin kuohuviini heti samppanjan jälkeen. 150 vuotta myöhemmin ikinuori Gancia on edelleen Italian johtava kuohuviinitalo. Suomessa Gancia Asti on ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini, ja DOC-luokituksen omaava Gancia Prosecco kasvattaa suosiotaan kuplivien juomien ystävien keskuudessa.

Tuottajan valikoima