Kasvuympäristö
Rypäleet ovat peräisin Fiorato- tarhalta Valpolicella Classican alueelta.
Valmistus
Rypäleet poimitaan Fioraton tarhalta Valpolicella Classicon aluella. Makean viinin valmistus noudattaa pitkiä perinteitä, jossa rypäleiden annetaan kuivua n. 5kk ennen hellää puristusta ja alkoholikäymistä, joka keskeytetään halutussa vaiheessa luonnollisen makeuden säilyttämiseksi. Viiniä kypsytetään suurissa 5 hehtolitran tynnyreissä vuoden ajan ennen pullotusta.
Väri
Syvän rubiininpunainen.
Tuoksu
Säilöttyä kirsikkaa, mustikkahilloa, aavistus vaniljaa, karhunvatukkaa sekä viikunaa.
Maku
Makea, suoraviivaisen hedelmäinen, keskihapokas, keskitanniininen, hieman mausteinen, silkkinen ja rikas.
Ruokasuositus
Kuivakakut ja keksit, suklaaleivokset, maustetut juustot, sellaisenaan jälkiruoan asemasta
- Tuottaja
-
Tommasi
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Appellaatio
-
DOCG Recioto della Valpolicella
- Rypälelajike
-
Corvina Veronese, Molinara, Rondinella
- Alkoholipitoisuus
-
13,00 %
- Sokeripitoisuus
-
130,00 g/l
- Happopitoisuus
-
6,30 g/l
- Pullokoko
-
0,375 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Tommasi Fiorato Recioto della Valpolicella