Tommasi Casisano Brunello di Montalcino

Italian kruunun jalokivi on upean täyteläinen ja runsaan tanniininen

Juusto
Lammas
Liha
Nauta

Toscanan Brunellot ovat Italian kruunun jalokiviä. Tämä upea, täyteläinen, hapokas ja runsaan tanniininen viini on kuin tehty hyville pihveille. Brunello di Montalcinot kehittyvät upeasti pullossa, ikääntyeessään ne pehmenevät ja tanniinit muuttuvat suklaisemmiksi.

2018
James Suckling 93/100 PT.
Wine Spectator 92/100 PT.
Decanter TOP VALUE 92/100 PT.
Falstaff 92/100 PT.
Vinous 91/100 PT.
Terroir Sense 92/100 PT.
Weinwisser 17,5+/20 PT.
Jancis Robinson 17,5/20 PT.
Jeb Dunnuk 90/100 PT.
Merano Wine Festival ORO / GOLD
Sélec. Mondiales Des Vins ORO / GOLD
Merum DUE CUORI

 

2019
Club Enologique 93/100 PT.
Terroir Sense 93/100 PT.
Falstaff 92/100 PT.
Wines Critic 92/100 PT.
James Suckling 91/100 PT.
Wine Spectator 90/100 PT.
Vinous 90/100 PT.
Jeb Dunnuk 90/100 PT.
Weinwisser 17,5+/20 PT.

Kasvuympäristö

Viini on kotoisin Casisano-tilalta, joka sijaitsee 480 metriä merenpinnan yläpuolella ja on vanhan metsän ympäröimä. Tilan erilaiset mikroilmastot ja ainutlaatuinen maaperä tekevät tästä viinistä vaikuttavan.

Valmistus

Rypäleet valikoidaan käsin lupaavimmilta tarhoilta. Viinit vinifioidaan erikseen ja sekoitetaan vasta ennen pullotusta. Perinteinen viinikäyminen kuoriainesten kanssa 25 päivän ajan, jonka jälkeen kypsytys slavonialaisissa 60hl tammitynnyreissä 3 vuotta ja vähintään 6kk pulloissa ennen myyntiin laskua.

Väri

Tiileen vivahtava tummanpunainen

Tuoksu

Kirsikka, orvokki, karhunvatukka, yrtit, pippuri, nahka

Maku

Kuiva, täyteläinen, hapokas, silkkisen tanniininen, tiivis, pitkä

Ruokasuositus

Paahdetut ja grillatut lihat, lihapastat, kovat kypsytetyt juustot

Tuottaja
Tommasi
Maa
Italia
Alue
Toscana
Appellaatio
DOCG Brunello di Montalcino
Rypälelajike
100 % Sangiovese
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l, 1,5 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti