Tommasi Ripasso

"Amaronen pikkuveli" on roteva ja särmikkään rustiikkinen

Lammas
Liha
Pasta
Seurustelu

Tämä ”amaronen pikkuveli” ja Vuoden Punaviiniksi valittu ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini. Voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.

Kasvuympäristö

Rypäleet ovat peräisin La Groletta ja Conca d’Oro viinitarhoilta Valpolicella Classican alueelta. Rypäleet ilmentävät tarhojen erinomaista terroiria.

Valmistus

Viinikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa amarone-viinin valmistukseen käytettyjen rypäleiden kuoriainesten kera (Ripasso = uudelleen läpikäytetty). Menetelmän avulla viiniin saadaan osa amaronen aromeista sekä täyteläisyydestä. Malolaktisen käymisen jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä (65 hl) 18 kk ajan. Viiniä ei ole suodatettu.

Väri

Tummanpuhuva, syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksu on intensiivisen mausteinen, kirsikan, tupakan ja mustapippurin vivahtein.

Maku

Viini on täyteläinen, mutta elegantti, sen tanniinit ovat pehmeät ja lempeät. Viinillä on pitkä jälkimaku.

Ruokasuositus

Monikäyttöinen viini sopii niin seurusteluun kuin voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.

Tuottaja
Tommasi
Maa
Italia
Alue
Veneto
Appellaatio
DOC Valpolicella Classico Superiore
Rypälelajike
Corvina Veronese, Rondinella, Corvinone
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
6,00 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Tommasi Ripasso