"Amaronen pikkuveli" on roteva ja särmikkään rustiikkinen
Tämä ”amaronen pikkuveli” ja Vuoden Punaviiniksi valittu ripasso on roteva ja särmikäs, rustiikkinen viini. Voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.
Vinous 93/100 PT.James Suckling 92/100 PT.Falstaff 91/100 PT.Wine Spectator 90/100 PT.Wine & Spirits 90/100 PT.
Rypäleet ovat peräisin La Groletta ja Conca d’Oro viinitarhoilta Valpolicella Classican alueelta. Rypäleet ilmentävät tarhojen erinomaista terroiria.
Viinikäyminen tapahtuu kontrolloidussa lämpötilassa amarone-viinin valmistukseen käytettyjen rypäleiden kuoriainesten kera (Ripasso = uudelleen läpikäytetty). Menetelmän avulla viiniin saadaan osa amaronen aromeista sekä täyteläisyydestä. Malolaktisen käymisen jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä (65 hl) 18 kk ajan. Viiniä ei ole suodatettu.
Tummanpuhuva, syvä rubiininpunainen
Tuoksu on intensiivisen mausteinen, kirsikan, tupakan ja mustapippurin vivahtein.
Viini on täyteläinen, mutta elegantti, sen tanniinit ovat pehmeät ja lempeät. Viinillä on pitkä jälkimaku.
Monikäyttöinen viini sopii niin seurusteluun kuin voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.