Tommasi Crearo

Vuoden Punaviiniksi useasti valittu "super venetolainen"

Juusto
Liha

Viini-lehden valitsema Vuoden Punaviini maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Muhkea ja aromikas ”super venetolainen” on luonteikas illan tunnelman kohottaja sekä täsmävalinta riistalle!

Viinilehden Vuoden Punaviini 2017, Vuoden Punaviini 2019 Viinilehti: ***** tähteä, Tyylikäs huippuviini, Luonteikas viini, Edullinen ostos

Valmistus

Rypäleet on poimittu 8 hehtaarin kokoiselta Conca d'Oro- viinitarhalta Valpolicella Classicon alueella. Jokainen lajike käy kontrolloidussa lämpötilassa erikseen, jonka jälkeen viini sekoitetaan. Viini kypsyy ensin 6 kk 255l tynnyreissä ja sen jälkeen 12 kk slvanolialaisissa tammitynnyreissä (65hl). Ennen myyntiin laskua viini saa rauhoittua vähintään kuusi kuukautta pulloissa.

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Luumu, kirsikka, pippuri, nahka

Maku

Kuiva, ryhdikkään hapokas ja pehmeätanniininen, tiivis, pyöreä, täyteläinen

Ruokasuositus

Aromikkaat tummat lihat, erityisesti riista. Myös kovat kypsytetyt juustot

Tuottaja
Tommasi
Maa
Italia
Alue
Veneto
Appellaatio
IGT Verona
Rypälelajike
Corvina 60%, Oseleta 15%, Cabernet Franc 25%
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
4,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Synteettinen korkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Tommasi Crearo