Coto de Caleruega Roble

Coto de Caleruega erottuu erityisesti terroirinsa ja omistamiensa viinitarhojen ansiosta. Talolla on noin 370 hehtaaria tarhoja, joiden eri palstat eroavat toisistaan maaperän ja korkeuden suhteen, mikä mahdollistaa rypäleiden optimaalisen kypsymisen ja monivivahteisten viinien valmistamisen.

Talo yhdistää taitavasti nykyaikaisen viininteon perinteisiin Ribera del Duero -alueen tapoihin, mikä antaa viineille selkeän identiteetin ja heijastaa alueen ainutlaatuista luonnetta.

Kasvuympäristö

Rypäleet kasvavat noin 1 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperässä on runsaasti kalkkikiveä ja sisältää myös savea, hiekkaa ja soraa. Tämä hyvin vettä läpäisevä ja vähän ravinteita sisältävä maaperä edistää rypäleiden makujen ja aromien intensiteettiä.

Valmistus

Käyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa viileässä lämpötilassa. Tämän jälkeen viini kypsyy kolme kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, mikä tuo pehmeyttä ja monivivahteisuutta.

Väri

Syvä kirsikanpunainen

Tuoksu

Viinin tuoksussa erottuvat kypsät punaiset ja tummat metsämarjat, sekä tammikypsytyksen kautta tulleet pehmeän mausteiset aromit.

Maku

Viini on keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Sen tanniinit ovat pehmeät, hapokkuus miellyttävä, ja viini on pitkäkestoinen. Aromeista erottuu tummia marjoja sekä mausteisuutta.

Tuottaja
El Coto
Maa
Espanja
Alue
Kastilia-Leon
Appellaatio
DOC Ribera del Duero
Rypälelajike
Tempranillo 97,5 % and Merlot 2,5 %
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Pullokoko
75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti