Coto de Caleruega erottuu erityisesti terroirinsa ja omistamiensa viinitarhojen ansiosta. Talolla on noin 370 hehtaaria tarhoja, joiden eri palstat eroavat toisistaan maaperän ja korkeuden suhteen, mikä mahdollistaa rypäleiden optimaalisen kypsymisen ja monivivahteisten viinien valmistamisen.
Talo yhdistää taitavasti nykyaikaisen viininteon perinteisiin Ribera del Duero -alueen tapoihin, mikä antaa viineille selkeän identiteetin ja heijastaa alueen ainutlaatuista luonnetta.
Rypäleet kasvavat noin 1 000 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperässä on runsaasti kalkkikiveä ja sisältää myös savea, hiekkaa ja soraa. Tämä hyvin vettä läpäisevä ja vähän ravinteita sisältävä maaperä edistää rypäleiden makujen ja aromien intensiteettiä.
Käyminen tapahtuu ruostumattomissa terästankeissa viileässä lämpötilassa. Tämän jälkeen viini kypsyy kolme kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, mikä tuo pehmeyttä ja monivivahteisuutta.
Syvä kirsikanpunainen
Viinin tuoksussa erottuvat kypsät punaiset ja tummat metsämarjat, sekä tammikypsytyksen kautta tulleet pehmeän mausteiset aromit.
Viini on keskitäyteläinen ja tasapainoinen. Sen tanniinit ovat pehmeät, hapokkuus miellyttävä, ja viini on pitkäkestoinen. Aromeista erottuu tummia marjoja sekä mausteisuutta.