Kasvuympäristö
Rypäleet ovat peräisin "Cuartos Viejos" tarhalta, joka sijaitsee Cenicerossa Rioja Altan alueella. Yhtä pulloa varten tarvitaan noin yhden köynnöksen rypäleet. Viiniä valmistetaan rajoitetusti.
Valmistus
Viini kypsyy amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta. Jonka jälkeen tapahtuu blendaus ja pullotus, viini kypsyy pullossa vielä noin 18 kuukautta ennen kuin se on valmis myyntiin.
Väri
Syvän rubiininpunainen, reunoiltaan tiilenpunainen.
Tuoksu
Runsas, moniulotteinen: kirsikkaa, ruusua, mustaherukkaa, sikarilaatikkoa, teenlehtiä ja mausteita.
Maku
Kuiva, intensiivinen ja runsas, kypsän tanniininen ja pitkä.
Ruokasuositus
Riista, punainen liha, ankka
- Tuottaja
-
El Coto
- Maa
-
Espanja
- Alue
-
Rioja
- Appellaatio
-
DOCa Rioja
- Rypälelajike
-
100 % Tempranillo
- Alkoholipitoisuus
-
14,00 %
- Sokeripitoisuus
-
3,00 g/l
- Happopitoisuus
-
4,60 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Coto Real