Kasvuympäristö
Rypäleet ovat peräisin kahdelta tarhalta, joiden maaperä poikkeaa toisistaan. Toisen tarhan maaperä on kalkki- ja savipitoinen, se tuo viiniin upeaa struktuuria. Toisen tarhan hiekkainen maaperä vaikuttaa viinin aromikkuuteen ja eleganssiin.
Valmistus
Sadonkorjuu alkaa rypäleiden saavuttaessa täydellisen kypsyyden. Viini kehittyy hiivasakkojen päällä noin kolmen kuukauden ajan, jonka jälkeen se jatkaa vielä kypsymistään terästankeissa.
Väri
Intensiivinen kirkas keltainen.
Tuoksu
Tuoksu on runsas ja hedelmäinen, siinä korostuu trooppiset hedelmät ja greippi.
Maku
Maultaan viini on kuiva, raikas, harmoninen ja elegantti. Maun intensiivisyys tiivistyy mineraalisuuteen ja manteliseen jälkimakuun.
Ruokasuositus
Kalat, kasviskeitot, vaaleat lihat sekä nuoret juustot. Antipastit, seurustelu.
- Tuottaja
-
Tommasi
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Appellaatio
-
DOC Lugana
- Rypälelajike
-
100% Turbiano
- Alkoholipitoisuus
-
12,50 %
- Sokeripitoisuus
-
4,00 g/l
- Happopitoisuus
-
6,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Muu suljenta
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Tommasi Le Fornaci Lugana