Vette di San Leonardo

Nuorekkaan raikas ja mineraalinen

Vette -nimi on kunnianosoitus Dolomiittien vuorenhuipuille, jotka ympäröivät viinitarhoja. Maaperän mineraalit antavat viinille sen nuorekkaan raikkauden sekä mineraalisen luonteen.

Valmistus

Käsinkerätyistä tertuista poistetaan kannat, jonka jälkeen lyhyt kylmämaseraatio sekä hellä puristus suojakaasun alla. Alkoholikäyminen 12-asteisissa terästankeissa 12 päivän ajan. Kypsytetään hiivasakan päällä teräksessä 5kk ajan sekoittaen, jonka jälkeen kylmästabilisaatio ja kirkastus, filtteröinti sekä pullotus.

Väri

Oljenkeltainen

Tuoksu

Hedelmäinen, mausteinen

Maku

Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen

Ruokasuositus

Grillatut sekä savustetut kalat, valkoinen liha, alkupalat sekä pehmeät juustot

Tuottaja
Tenuta San Leonardo
Maa
Italia
Alue
Alto Adige
Appellaatio
IGT Vigneti delle Dolomite
Rypälelajike
100% Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Happopitoisuus
7,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti