El Coto Blanco

Hedelmäisen raikas valkoviini kuuluisalta El Cotolta

Kala
Kasvis
Pasta
Seurustelu

Hedelmäisen raikas valkoviini kuuluisalta El Cotolta, joka on Espanjan suosituin Rioja-viinien tuottaja. Erinomainen ruokaviini muun muassa keskitäyteläisille kasvis- ja kalaruoille.

Valmistus

Rioja Altasta ja Finca Carboneran 840m korkeudessa sijaitsevalta tarhalta kerätyt rypäleet viilennetään ja suojellaan jo tarhalla hapelta suojakaasua käyttäen. Pneumaattisen puristuksen jälkeen sakan annetaan laskeutua tankin pohjalle painovoiman vaikutuksesta, ja tämä toistetaan uudessa tankissa tarpeen mukaan. Koko viininvalmistusprosessi suoritetaan lämpökontrolloidusti minimoiden hapen läsnäolo, suojellen näin herkkiä valkoisten hedelmien aromeja.

Väri

Vaalean keltainen

Tuoksu

Vaaleat hedelmät, sitruuna

Maku

Kuiva, keskihapokas, keskitäyteläinen

Ruokasuositus

Kalat niin paistettuna kuin leivitettynäkin, aromaattiset kasvisruoat, erityisesti parsa. Hyvin viilennettynä (7-8 astetta)

Tuottaja
El Coto
Maa
Espanja
Alue
Rioja
Appellaatio
DOCa Rioja
Rypälelajike
Viura, Verdejo, Sauvignon Blanc
Alkoholipitoisuus
12,00 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,10 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko
Tuote Alkossa
El Coto Blanco