Amelia Chardonnay

Vegaaninen
Äyriäiset
Juusto

Amelia Chardonnay on nimetty Amelia Concha y Toron mukaan, Don Melchor de Santiago Concha y Toron vaimon kunniaksi. Hän oli tärkeä perheen viiniperinteen kehittämisessä.

Kasvuympäristö

Rypäleet kasvaa Chilen Limarí-laaksossa, noin 190 metrin korkeudessa merenpinnasta ja noin 22 kilometrin päässä Tyynestä Valtamerestä. Viileä rannikkoilmasto ja kalkkipitoinen maaperä tuovat viiniin raikkautta, mineraalisuutta ja lievää suolaisuutta.

Valmistus

Viini valmistetaan käsin poimituista rypäleistä ja se kypsyy 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia. Ennen myyntiä viini lepää vielä pullossa, jotta sen aromit pehmenevät ja tasapainottuvat.

Väri

Vaalean keltainen

Tuoksu

Tuoksu on moniulotteinen ja aromeista löytyy valkoista kukkeutta, vihreää omenaa, päärynää, sitrushedelmiä sekä kevyen trooppisia aromeja kuten ananasta.

Maku

Maku on kuiva, raikkaan hapokas ja selkeän mineraalinen. Hedelmäisyys täydentyy tammen tuomalla hienovaraisella paahteisuudella, ja jälkimaku on pitkä, tasapainoinen ja lievästi suolainen.

Ruokasuositus

Simpukat, äyriäiset, miedot juustot

Tuottaja
Concha y Toro
Maa
Chile
Alue
Valle del Limarí
Appellaatio
DO Valle del Limari
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
1,50 g/l
Happopitoisuus
5,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti