Kasvuympäristö
Rypäleet kasvaa Chilen Limarí-laaksossa, noin 190 metrin korkeudessa merenpinnasta ja noin 22 kilometrin päässä Tyynestä Valtamerestä. Viileä rannikkoilmasto ja kalkkipitoinen maaperä tuovat viiniin raikkautta, mineraalisuutta ja lievää suolaisuutta.
Valmistus
Viini valmistetaan käsin poimituista rypäleistä ja se kypsyy 12 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia. Ennen myyntiä viini lepää vielä pullossa, jotta sen aromit pehmenevät ja tasapainottuvat.
Väri
Vaalean keltainen
Tuoksu
Tuoksu on moniulotteinen ja aromeista löytyy valkoista kukkeutta, vihreää omenaa, päärynää, sitrushedelmiä sekä kevyen trooppisia aromeja kuten ananasta.
Maku
Maku on kuiva, raikkaan hapokas ja selkeän mineraalinen. Hedelmäisyys täydentyy tammen tuomalla hienovaraisella paahteisuudella, ja jälkimaku on pitkä, tasapainoinen ja lievästi suolainen.
Ruokasuositus
Simpukat, äyriäiset, miedot juustot
- Tuottaja
-
Concha y Toro
- Maa
-
Chile
- Alue
-
Valle del Limarí
- Appellaatio
-
DO Valle del Limari
- Rypälelajike
-
100% Chardonnay
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Sokeripitoisuus
-
1,50 g/l
- Happopitoisuus
-
5,90 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti