Armand de Brignac Gold

Ikoninen "Ace of Spades".

Armand de Brignac talon ensimmäisenä julkaistu samppanja Brut Gold, joka nauttii ikonisesta statuksesta. Samppanja on kolmen vuosikerran sekoitus ja hurmaa raikkaudellaan sekä moniulotteisuudellaan. Samppanja tunnetaan myös lempinimellä "Ace of Spades".

Valmistus

Samppanjaan käytetään vain ensimmäinen osa puristetusta mehusta (tête de cuvée). Tämä mehu on raikkainta sekä hapokkainta ja takaa samppanjalle hyvän kypsytyspotentiaalin. Samppanjan dosage viinit valitaan huolellisesti ja ne kypsyvät uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä vuoden ajan. Samppanja kypsyy hiivasakkojen päällä minimissään 36 kuukautta ja korkin vaihdon jälkeen vielä kolmesta-kuuteen kuukauteen.

Väri

Vaalea kullankeltainen.

Tuoksu

Tuoksussa on persikkaa, aprikoosia sekä punamarjaisuutta. Aromikkuutta täydentää sitrushedelmät, appelsiinin kukat ja aavistus briossia.

Maku

Maussa tuntuu eksoottista hedelmäisyyttä, sitrusta, vaniljaa ja hunajan vivahteita. Samppanja on kuiva mutta pehmeän kermainen ja aavistuksen paahteinen.

Ruokasuositus

Armand de Brignac on erinomainen aperitiivi, mutta sopii myös esimerkiksi kampasimpukoiden ja vaaleiden kalojen seuraan.

Tuottaja
Armand de Brignac
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
40% Pinot Noir, 40% Chardonnay and 20% Pinot Meunier
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
9,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Armand de Brignac Gold