Kasvuympäristö
Rypäleet ovat peräisin Barolon pohjoisosassa sijaitsevilta Verdunon ja Roddin alueilta luomu tarhoilta. Kalkkikivipitoinen maaperä savipohjalla.
Valmistus
Rypäleet poistetaan rangoistaan ja viini käy 16-20 päivää kuorien kanssa. Malolaktisen käymisen jälkeen viini siirretään tammeen, jossa se kypsyy vähintään 18 kuukautta. Tätä seuraa 20 kuukauden pullo kypsytys.
Väri
Tummanpunainen, oransseja vivahteita
Tuoksu
Elegantti, orvokkia, punaisia marjoja, nahkaa
Maku
Erinomainen rakenne, harmoninen, kestävä, pehmeät tanniininen. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas.
Hyvä kypsymispotentiaali.
Ruokasuositus
Tuhdit pastaruoat sienillä ja juustolla, tryffeli, punainen liha, riistapadat, paistit, kypsät juustot.
- Tuottaja
-
Cantina Terre del Barolo
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Barolo
- Appellaatio
-
DOCG Barolo
- Rypälelajike
-
100% Nebbiolo
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
0,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,30 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Terre del Barolo Biologico Barolo