Aromaattisen hedelmäinen roseesamppanja
Ruinart valmisti maailman ensimmäisen rosé samppanjan 1764, kuorikontaktia hyödyntämällä. Nykyään heidänkin rosé valmistetaan blendaamalla 12 % punaviiniä valkoviinin joukkoon.
Chardonnay rypäleet poimitaan käsin Côte des Blancsin ja Montagne de Reimsin alueilta. Pinot Noirit tulevat Montagne de Reimsin ja Vallée de la Marnen tarhoilta.
Rypäleet poimitaan käsin ja viini käy terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi. Viinit käyvät läpi malolaktisen käymisen. Blendistä 20-30% on reserviviinejä useammalta eri vuodelta. Viini kypsyy pullossa hiivasakkojen päällä 2-3 vuotta.
Granaattiomenan punainen.
Tuoksussa erottuu intensiivisiä trooppisten hedelmien kuten granaattiomenan, litsien ja guavan aromeja. Niitä täydentää ruusunlehtien ja punaisten marjojen tuoksu.
Suuntäyttävä rosé, jossa on voimaa ja herkkyyttä yhtä aikaa. Aavistus tanniineja erottuu kielellä. Punaiset marjat maistuvat ja raikas hapokkuus säilyy suussa pitkään.