Aromaattisen hedelmäinen roseesamppanja
Ruinart valmisti maailman ensimmäisen rosé samppanjan 1764, kuorikontaktia hyödyntämällä. Nykyään heidänkin rosé valmistetaan blendaamalla 19% punaviiniä valkoviinin joukkoon.
Chardonnay rypäleet poimitaan käsin Côte des Blancsin ja Montagne de Reimsin alueilta. Pinot Noirit tulevat Montagne de Reimsin ja Vallée de la Marnen tarhoilta.
Rypäleet poimitaan käsin ja viini käy terästankeissa raikkauden säilyttämiseksi. Viinit käyvät läpi malolaktisen käymisen. Blendistä 20-25% on reserviviinejä 2-3 vuoden takaa. Viini kypsyy pullossa hiivasakkojen päällä 3-4 vuotta.
Granaattiomenan punainen.
Tuoksu on raikas ja punamarjainen.
Suuntäyttävä rosé, jossa on voimaa ja herkkyyttä yhtä aikaa. Aavistus tanniineja erottuu kielellä. Punaiset marjat maistuvat ja raikas hapokkuus säilyy suussa pitkään.