Moët & Chandon Grand Vintage Rosé

Vaaleanpunainen taidonnäyte

Vihreä valinta
Ympäristövastuullinen pakkaus

Grand Vintage Rosé on Moët & Chandon kellarimestarin vaaleanpunainen taidonnäyte. Jokainen Grand Vintage Rosé -vuosikerta on uniikki ja valmistettu kyseisen vuoden parhaista viineistä. 

Kasvuympäristö

Grand Vintage samppanjoihin valitaan viinit huolella riippumatta niiden alkuperästä. Viinien kertoma tarina vuodesta on oleellisessa roolissa valintaa tehdessä.

Valmistus

2015 oli erityisen hyvä vuosi punaisille lajikkeille, tämän vuosikerta rosén blendi koostuu 52 % Pinot Noiria, josta 13 % on punaviiniä, 27 % Chardonnayta ja 21 % Meunieria. Samppanja kypsyi kellarissa hiivasakkojen päällä 6 vuotta ja korkin vaihdon jälkeen vielä vähintään 6 kuukautta.

Väri

Vaaleanpunainen violetein vivahtein

Tuoksu

Tuoksu on tumma ja mausteinen. Auringon kypsentämien tummien marjojen, kuten mustaherukan, karhunvatukan ja kirsikan, aromit ovat havaittavissa aluksi. Niitä täydentää viikunan, metsämansikan, puna- ja maustepippurin aromit.

Maku

Maku on voimakas ja monipuolinen. Pinot Noir dominoi voimakkuudellaan ja hedelmät ovat tummia, konsentroituneita ja syviä. Punaviinin tuomat tanniinit antavat struktuuria ja jälkimaussa tuntuu karpaloa, minttua ja anista.

Tuottaja
Moët & Chandon
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
Pinot Noir 52% (josta 13 % on punaviiniä), Chardonnay 27%, Meunier 21%
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
5,00 g/l
Happopitoisuus
6,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti