Yhden tarhan, Chardonnay- rypäleen, yhden vuoden tarina.
Vuonna 1971 Krug osti 1,84 hehtaarin kokoisen muurien suojissa olevan tarhan Côtes des Blancsin sydämessä sijaitsevasta Mesnil-Sur-Ogerin grand cru -kylästä. Clos du Mesnil on huippuvuosina valmistettava vuosikertasamppanja, johon käytetään ainoastaan Chardonnay -rypäleitä. Energinen ja vivahteikas Clos du Mesnil on sitrushedelmien, inkiväärin ja mausteiden aromien sinfonia.
Jokaisen pullon etiketistä löytyy Krug ID koodi, jonka avulla saat parhaiten selville samppanjan alkuperän.
Yhden tarhan samppanja. 2008 oli yksi lähihistorian viileimpiä ja tasaisimpia vuosia. Rypäleet kypsyivät hitaasti ja tasaisesti.
Sadonkorjuu tapahtui kolmen päivän aikana syyskuun puolivälin jälkeen. Samppanja kypsyi hiivasakkojen päällä 13 vuotta. Kokonsa takia magnum pullot kypsyvät vähintään vuoden pidempään. 2008 on kahdeskymmenes vuosikerta, ja samppanjaa valmistui 13 160 pulloa sekä 500 magnumia.
Vaalean kullanhohtoinen.
Clos du Mesnil 2008 on tuoksultaan sitruksinen ja hennon paahteinen. Appelsiini madeleine ja mentholin aromit ovat tarhan tunnusomaisia piirteitä.
Maussa korostuu sitrushedelmät ja greipin kuori. Erittäin elegantti ja särmikäs ollen samaan aikaan silkkinen ja runsas.