Dom Pérignonin samppanjatalon timantti
Dom Pérignon Rosé 2009 on kellarimestari Vincent Chaperonin toinen rosé. Rosén valmistaminen on aina haaste sillä sitä on myös punaviinin valmistaminen pohjoisella viinintuotantoalueella. Vuoden 2009 talvi oli ankara, kevät lämmin mutta sateinen ja kesä oli helteinen ja kuiva. Sadon erityispiirteenä oli Pinot Noirin ja Chardonnayn hedelmien loistava kypsyys. Sadonkorjuu aloitettiin syyskuun 12. päivä idyllisissä olosuhteissa.
Punaiseen Pinot Noir viiniin valikoidaan rypäleet Aÿn ja Bouzyn Grand Cru kylistä sekä Hautvillersin Premier Crusta.
Vuosikerta 2009 on valmistettu 56 % Pinot Noirista, josta 13 % on punaviiniä ja 44 % Chardonnaysta. Samppanja kypsyi kellarissa 12 vuotta.
Granaattiomenan punainen, oranssein vivahtein.
Samppanja on aromaattinen ja houkutteleva, siitä voi löytää ruusun, sahramin, punaisten marjojen ja hedelmien aromeja. Sekä aavistus lakritsia.
Täyteläinen,kypsän hedelmäinen ja harmoninen kokonaisuus. Pinot Noir- punaviinin tuoma struktuuri on tuntuva, mutta lempeä. Pitkä jälkimaku.