Veuve Clicquot La Grande Dame Champagne

Runsas, voimakas, paahteinen ja mineraalisen raikas vuosikertasamppanja

La Grande Dame on kunnianosoitus Madame Clicquot’lle. Ensimmäinen vuosikerta valmistettiin vuonna 1962 ja julkaistiin 1972. La Grande Dame tehdään vain harvoin ja Pinot Noir näyttelee niissä huomattavan suurta osuutta. Madame Clicquot’n sanoja lainaten – ”Meidän mustista rypäleistämme valmistetaan hienointa valkoviiniä.”

Kasvuympäristö

Samppanja valmistetaan ainoastaan Grand Cru- tarhojen rypäleistä. Samppanja on 90 % Pinot Noiria (Ay, Verzenay, Verzy, Ambonnay, Bouzy) ja 10 % Chardonnayta (Le Mesnil-sur-Oger).

Valmistus

La Grande Dame 2015 edustaa Veuve Clicquot'n tyyliä parhaimmillaan ja on Pinot Noir vetoinen. Samppanja on kypsynyt kellarissa hiivasakkojen päällä 7 vuotta.

Väri

Hohtavan kullan sävyinen.

Tuoksu

Tuoksu on voimakas, mutta herkkä. Alkuun siitä voi havaita jasmiinin- ja akaasian kukkien tuoksua. Samppanjan auetessa aromeihin tulee mukaan omenaa, päärynää, greippiä ja klementiiniä.

Maku

La Grande Dame 2015 on kokonaisuus, jossa jännitteisyys, eleganttius ja harmonisuus ovat tasapainossa. Maku on runsaan hedelmäinen ja mausteinen. Siitä voi löytää sitruksia, valkopippuria, inkivääriä ja omenaa.

Tuottaja
Veuve Clicquot
Maa
Ranska
Alue
Champagne
Appellaatio
AC Champagne
Rypälelajike
Pinot Noir 90%, Chardonnay 10%
Alkoholipitoisuus
12,50 %
Sokeripitoisuus
6,00 g/l
Happopitoisuus
7,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Veuve Clicquot La Grande Dame lahjapakkaus