Kasvuympäristö
Te Wahin rypäleet ovat peräisin kahdelta Cloudy Bayn omistamalta tarhalta: Calvert ja Northburn. Calvert tarhan rypäleet tuovat viiniin feminiinisyyttä, kukkeutta ja parfyymisyyttä. Northburn tarhan rypäleet taas tuovat struktuuria ja Central Otagon voimaa.
Valmistus
Te Wahin valmistus on hellävaraista, maseraatioaika on pitkä ja malolaktinen käyminen spontaani. Viini kypsyy 12-14 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista noin 30% on uusia.
Väri
Syvä ja tumma viininpunainen.
Tuoksu
Tuoksu on voimakas ja miellyttävä, tummat marjat kuten karhunvatukka sekä metsämansikka ja orvokki ovat aromimaailman keskiössä.
Maku
Viini on elegantti ja sen maussa on kriikunaa, kirsikkaa ja seljanmarjaa. Tanniinit ovat samettiset, viini on raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku on pitkä ja moniulotteinen. Nuorena erittäin nautittava, mutta ajan kanssa kehittyy lisää mausteisuutta, metsänpohjan aromeja ja lisää kompleksisuutta. Tällä viinillä on hyvä kypsymispotentiaali.
Ruokasuositus
Erinomainen kumppani riistalle, karitsalle, kurpitsalle, juureksille ja sienille.
- Tuottaja
-
Cloudy Bay
- Maa
-
Uusi-Seelanti
- Appellaatio
-
Central Otago
- Rypälelajike
-
Pinot Noir 100%
- Alkoholipitoisuus
-
13,50 %
- Sokeripitoisuus
-
2,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,50 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Cloudy Bay Te Wahi