Cloudy Bay Te Wahi

Elegantti ja voimakas

Kasvis
Lammas
Nauta
Riista

Cloudy Bay Te Wahi on 100- prosenttinen Pinot Noir -punaviini Central Otagosta, joka sijaitsee Uuden-Seelannin eteläsaaren eteläosassa. Te Wahi on elegantti ja voimakas, tummalla hedelmäisyydellään hurmaava punaviini.

Kasvuympäristö

Te Wahin rypäleet ovat peräisin kahdelta Cloudy Bayn omistamalta tarhalta: Calvert ja Northburn. Calvert tarhan rypäleet tuovat viiniin feminiinisyyttä, kukkeutta ja parfyymisyyttä. Northburn tarhan rypäleet taas tuovat struktuuria ja Central Otagon voimaa.

Valmistus

Te Wahin valmistus on hellävaraista, maseraatioaika on pitkä ja malolaktinen käyminen spontaani. Viini kypsyy 12-14 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista noin 30% on uusia.

Väri

Syvä ja tumma viininpunainen.

Tuoksu

Tuoksu on voimakas ja miellyttävä, tummat marjat kuten karhunvatukka sekä metsämansikka ja orvokki ovat aromimaailman keskiössä.

Maku

Viini on elegantti ja sen maussa on kriikunaa, kirsikkaa ja seljanmarjaa. Tanniinit ovat samettiset, viini on raikas ja tasapainoinen. Jälkimaku on pitkä ja moniulotteinen. Nuorena erittäin nautittava, mutta ajan kanssa kehittyy lisää mausteisuutta, metsänpohjan aromeja ja lisää kompleksisuutta. Tällä viinillä on hyvä kypsymispotentiaali.

Ruokasuositus

Erinomainen kumppani riistalle, karitsalle, kurpitsalle, juureksille ja sienille.

Tuottaja
Cloudy Bay
Maa
Uusi-Seelanti
Appellaatio
Central Otago
Rypälelajike
Pinot Noir 100%
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Cloudy Bay Te Wahi