Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Viinimaailman todellinen ikoni.

Äyriäiset
Kala
Kasvis
Seurustelu

Cloudy Bay Sauvignon Blanc oli se viini, joka laittoi Uuden-Seelannin viinikartoille. Todellinen viinimaailman ikoni ja uusiseelantilaisen sauvignon blancin edelläkävijä. Vuosikerrasta riippuen viini kypsyy pullossa kauniisti 10-15 vuotta.

Kasvuympäristö

100% Sauvignon Blanc The Estate, Motukawa, Widow's Block, Red Shed ja Mustang tarhoilta. Tarhat sijaitsevat Wairaun laaksossa, jossa maaperä ja ilmasto on lajikkeelle suotuisa.

Valmistus

Viini valmistetaan huolella valituista viineistä, joista jokainen on omalta palstaltaan. Suurin osa viinistä käy terästankeissa, mutta 5 % viineistä käy suurissa tammitynnyreissä täyteläisemmän suutuntuman saavuttamiseksi, kuitenkin ilman tuntuvaa tammen läsnäoloa aromeissa. Hiivakannoista osa on villejä. Vuoden 2022 blendiin päätyi 77 viiniä mahdollisesta 107:stä.

Väri

Haalean kullansävyinen.

Tuoksu

Tuoksu on raikkaan hapokas, siinä on runsaasti sitruksien, limen - ja kivihedelmien aromeja.

Maku

Viini on kuiva ja alkuun passionhedelmäinen sekä sitruksinen. Hetken päästä ne antavat tilaa persikalle ja guavalle, sekä tasapainoisen pehmeälle suolaiselle mineraalisuudelle.

Ruokasuositus

Cloudy Bay Sauvignon Blanc sopii upeasti raikkaiden kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii erinomaisesti parsalle ja ravuille.

Tuottaja
Cloudy Bay
Maa
Uusi-Seelanti
Alue
Marlborough
Appellaatio
AMW Marlborough
Rypälelajike
Sauvignon Blanc 100%
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
2,40 g/l
Happopitoisuus
6,80 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Cloudy Bay Sauvignon Blanc