Cloudy Bay Pinot Noir

Mehukas, paahteinen ja silkkiset tanniinit

Kasvis
Lammas
Porsas
Riista

Cloudy Bay Pinot Noirin tarina alkoi 80-luvun lopussa, kun Cloudy Bayn viinintekijät alkoivat etsiä lajikkeelle sopivaa kasvuympäristöä. Cloudy Bay Pinot Noir kotoisin on Marlboroughsta kolmen toisistaan poikkeavan laakson viinitarhoilta. Laaksojen erot ovat maaperässä, mikroilmastossa ja korkeudessa. Köynnösten ikä on 10-25 vuotta. 

Kasvuympäristö

Rypäleet ovat peräisin Mustang, Barracks ja Delta -viinitarhoilta.

Valmistus

Rankojen poiston jälkeen rypäleet sijoitetaan avonaisiin käymisastioihin villihiivan kanssa. Astiaan lisätään kokonaisia terttuja käymisen aikana, tuomaan rakennetta lopulliseen viiniin. Puristuksen jälkeen viini kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä 11 kuukauden ajan. Cloudy Bay Pinot Noir kypsyy pullossa upeasti seuraavat 20-vuotta.

Väri

Tumman kirsikanpunainen

Tuoksu

Nuoresta viinistä erottuu punaisten hedelmien ja marjojen aromeja, kuten kirsikkaa ja mansikkaa. Viinin ikääntyessä tuoksussa tuntee myös lempeän tammen tuomia aromeja.

Maku

Nuorena viinissä toistuu tuoksun aromit, niitä tukee elegantit tanniinit sekä hienostunut raikkaus. Viinin ikääntyessä se muuttuu moniulotteisemmaksi ja mausteisemmaksi. Tanniinit ovat silkkisemmät ja eleganttiin rakenteeseen tulee mukaan mehukkuutta.

Ruokasuositus

Täydellinen viini, silloin kun et tiedä mitä on ruuaksi.

Tuottaja
Cloudy Bay
Maa
Uusi-Seelanti
Appellaatio
AMW Marlborough
Rypälelajike
Pinot Noir 100%
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Sokeripitoisuus
2,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Cloudy Bay Pinot Noir