Cloudy Bay Chardonnay

Hienostunut ja tyylikäs Chardonnay.

Kala
Kana
Kasvis
Pasta

Cloudy Bay Chardonnay oli aikoinaan talon toisena julkaistu viini. Siitä lähtien se on ihastuttanut maailmaa tasapainollaan ja tyylillään. 

Kasvuympäristö

Rypäleet ovat peräisin kahdelta eri alueelta Marlboroughsta. Alueiden terroirit poikkeavat toisistaan tuottaen erilaisia aromeja viineihin. Wairau Valleyn maaperä on kivinen ja eteläisempi Southern Valleyn maaperä on savipitoisempi. Raikas sitruksisuus kohtaa herkulliset kivihedelmät tässä viinissä.

Valmistus

Viini käy ranskalaisissa tammitynnyreissä villihiivojen avulla, jonka jälkeen se jatkaa kypsymistään tynnyreissä 11 kuukauden ajan. Valikoidut viinit läpikäy malolaktisen käymisen täydellisen tasapainon saavuttamiseksi.

Väri

Kullankeltainen.

Tuoksu

Tuoksu on avoin ja herkullinen, siinä erottuu persikka, aprikoosi, kypsä sitruuna ja heinä.

Maku

Maku on intensiivinen ja siitä löytyy tuoksun aromeja kuten sitrusta sekä aprikoosia. Viini on aavistuksen paahteinen, joka tukee viinin hedelmäisyyttä. Nuorena tämä viini on eläväinen ja intensiivisen sitruksinen, ikääntyminen tuo tullessaan pähkinän, briossin ja mausteiden aromeja. Tällä viinillä on hieno kypsytyspotentiaali.

Ruokasuositus

Cloudy Bay Chardonnay on loistava ruokaviini. Erilaiset vaaleat liha-, kala- ja kasvisruuat maistuvat tämän viinin kanssa.

Tuottaja
Cloudy Bay
Maa
Uusi-Seelanti
Appellaatio
Marlborough
Rypälelajike
Chardonnay 100%
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
6,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Cloudy Bay Chardonnay