Septima Malbec

Septima Malbec on muhkea ja tiivis ruokaviini Mendozan aurinkoiselta ylängöltä

Juusto
Kasvis
Liha

Septima on Raventos Codorniu Groupin seitsemäs viinitila, jonka 360 hehtaaria nauttivat Mendozan ylängön auringon paisteesta yli 1000 metrin korkeudella. Viinitarhoista huolehditaan huolellisella käsityöllä, ja viinit valmistetaan minimaalisella interventiolla terroiria korostaen.

Kasvuympäristö

Argentina, Mendoza, Agrelon provinssi, Lujan de Cuyo. 1000m korkeudella syvä ja hyvin vettä läpäisevä maaperä sisältää hyvin niukasti orgaanista ainesta.

Valmistus

Malbec-köynnökset kasvavat Lujan de Cuyossa, jossa syvä kerros hyvin vettä läpäisevää niukasti eloperäistä ainesta sisältävää maata mahdollistaa kestävän viljelyn rinteillä siten, ettei niitä tarvitse muokata ja siten altistaa eroosiolle. Sen sijaan köynnösrivien väleihin on istutettu ruohoa ja palkokasveja, jotka palauttavat maaperään luonnollisia ravinteita, parantavat sen rakennetta sekä suojelevat köynnöksiä pakkasilta. Tarvittaessa köynnöksiä kastellaan täsmällisellä ja ekologisella pisaratekniikalla. Rankojen poiston ja varovaisen murskauksen jälkeen rypäleiden annettiin kylmämaseroitua 8-10°C terästankeissa viiden päivän ajan aromikkuuden ja tiiviin värin maksimoimiseksi. Käyminen tapahtui terästankeissa 26-28°C:ssa valikoitujen hiivojen avulla 7-10 päivän ajan päälle pumpaten, jotta kuorikatto pysyisi nesteen seassa. Puristamisen jälkeen viinit ovat saaneet kypsyä käytetyissä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä 6kk, ja pulloissaan vähintään 3kk ajan.

Väri

Tummanpuhuva rubiini

Tuoksu

Tiiviin tummamarjainen, luumuinen, viikunainen, hieman paahteinen ja vaniljainen

Maku

Kuiva, muhkea, lämmin, ryhdikkään hapokas ja runsaan mutta silkkisen tanniininen, pitkä.

Ruokasuositus

Muhkeat liharuoat niin grillattuina kuin haudutettuinakin. Tuhdit kasvisruoat, kovat juustot.

Tuottaja
Raventos Codorniu
Maa
Argentiina
Appellaatio
Mendoza
Rypälelajike
100 % Malbec
Alkoholipitoisuus
14,00 %
Sokeripitoisuus
1,80 g/l
Happopitoisuus
4,90 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti