Septima Chardonnay

Septima Chardonnay tuo raikkaan tuulahduksen Andien ylängöltä

Kala
Kana
Kasvis
Pasta

Septima on Raventos Codorniu Groupin seitsemäs viinitila, jonka 360 hehtaaria nauttivat Mendozan ylängön auringon paisteesta yli 1000 metrin korkeudella. Viinitarhoista huolehditaan huolellisella käsityöllä, ja viinit valmistetaan minimaalisella interventiolla terroiria korostaen. 

Yli tuhannessa metrissä viljellyt Chardonnay-rypäleet tuottavat runsaan auringon ansiosta aromikasta, mutta öiden viileyden takia raikkaan hapokasta viiniä, joka on mitä parhain kalan ja keväisten kasviksien ystävä

Kasvuympäristö

Argentiina, Mendoza, Agrelon provinssi, Lujan de Cuyo. 1000m korkeudella syvä ja hyvin vettä läpäisevä maaperä sisältää hyvin niukasti orgaanista ainesta.

Valmistus

Chardonnay -köynnökset kasvavat Lujan de Cuyossa, jossa syvä kerros hyvin vettä läpäisevää niukasti eloperäistä ainesta sisältävää maata mahdollistaa kestävän viljelyn rinteillä siten, ettei niitä tarvitse muokata ja siten altistaa eroosiolle. Sen sijaan köynnösrivien väleihin on istutettu ruohoa ja palkokasveja, jotka palauttavat maaperään luonnollisia ravinteita, parantavat sen rakennetta sekä suojelevat köynnöksiä pakkasilta. Tarvittaessa köynnöksiä kastellaan täsmällisellä ja ekologisella pisaratekniikalla. Tertut on puristettu kokonaisia, ja niiden mehu on käytetty viiniksi osittain (20%) luonnollisen hiivakannan, osittain viljellyn (80%) hiivan avulla lämpökontrolloiduissa terästankeissa (15°C) 20 päivän ajan. Viinin on annettu levätä hiivasakkansa päällä 3kk ajan ennen pullotustaan.

Väri

Vihertävän vaaleankeltainen

Tuoksu

Trooppisen hedelmäinen, sitruksinen

Maku

Kuiva, erittäin hapokas, trooppisen hedelmäinen, sitruksinen

Ruokasuositus

Vaalea kala ja kana voi-sitruunakastikkeessa, kevään vihreät uusilla perunoilla, kevyt kermainen pasta

Tuottaja
Raventos Codorniu
Maa
Argentiina
Appellaatio
Mendoza
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,00 %
Sokeripitoisuus
1,50 g/l
Happopitoisuus
6,30 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Ravintolamyynti