Kasvuympäristö
DO Ribera del Duero. 4 eri palstaa Burgosin provinssissa: Peñaranda de Duero, Olmedillo de Roa, Roa ja Hontoria de Valdearados 850-1000m korkeudella.
Valmistus
Tinta Fina alias Tempranillo-rypäleet on poimittu käsin 850-1000m korkeudella sijaitsevilta osittain hiekkaa, soraa ja kalkkikivistä savea sisältäviltä tarhoilta, joiden 40-90 -vuotiaat köynnökset kasvavat perinteiseen tyyliin pieninä pensaina. Legaris Reserva valmistetaan ainoastaan vuosina, jolloin rypäleiden ideaali kypsyys saavutetaan. Hellän puristuksen jälkeen mehu on käytetty viiniksi 5200 litran terästankeissa. Viini on saanut kypsyä 18kk ajan ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista puolet olivat uusia, puolet kertaalleen käytettyjä.
Väri
Syvä tumma kirsikka
Tuoksu
Kypsät tummat marjat ja hedelmät, lakritsi, balsamico, hieman mausteisuutta
Maku
Kuiva, ryhdikäs, tiivis, täyteläinen, lämmin, runsaan marjainen, kypsän tanniininen, erittäin pitkä
Ruokasuositus
Voimakkaan makuiset lihat kuten lampaan kare, hirven tai peuran filee, kokonaisena grillattu possu, tomaattipadat, kypsät juustot
- Tuottaja
-
Raventos Codorniu
- Maa
-
Espanja
- Appellaatio
-
DO Ribera del Duero
- Rypälelajike
-
100% Tinto Fino
- Alkoholipitoisuus
-
14,50 %
- Sokeripitoisuus
-
0,60 g/l
- Happopitoisuus
-
5,10 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Ravintolamyynti