Plan B Off Dry Riesling

Lempeyttä ja selkeitä makuja mausteiselle ruoalle läntisen Australian nousevalta viinialueelta

Aasialainen
Äyriäiset
Kala
Kana

Innovatiivinen ja nuorekas Plan B! -viinitalo pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Plan B! On kolmen viiniasiantuntijan vuonna 2003 perustama innovatiivinen viinitalo läntisessä Australiassa, suhteellisen viileällä Frankland River -viinialueella. Plan B! pääsi australialaisen viinioppaan Halliday Wine Companionin 2020 Top 10 -listalle ”mustana hevosena” hienon menestyksensä ansiosta. Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Kasvuympäristö

Frankland River, Australia

Valmistus

Riesling-rypäleet poimittiin yön viileydessä sokeripitoisuuden saavutettua 10 Baumea ja hapokkuuden ollessa vielä korkea. Ainoastaan rypäleistä vapaasti valunut mehu käytettiin viilennettävissä terästankeissa raikkaan hedelmäisyyden vaalimiseksi ja lopputulos viimeisteltiin saksalaiseen tyyliin rypäleiden omalla sokeripitoisella mehulla tehden kokonaisuudesta samalla lempeän että raikkaan.

Väri

Keskisyvä vihertävänkeltainen

Tuoksu

Omenavaha, lime, punaisen omenan kuori, aprikoosi ja papaija.

Maku

Maku toistaa tuoksun lempeän hedelmäiset aromit. Vaikka virallisesti viini sijoittuu puolimakeaan kategoriaan luonnollisesta jäännössokerimäärästään johtuen, fiilis on enemmänkin puolikuiva korkean sitruksisen hapokkuuden tukiessa viinin pirteyttä.

Ruokasuositus

Keskitäyteläinen kokonaisuus on mitä mainioin kumppani mausteisille sekä runsaan suolaisille mauille, esimerkiksi Thaimaalaiselle vihreälle currylle, tulisille katkaravuille tai calamareille, nachoille ja guacamolelle, mutta sopii myös hemmotteluun ihan sellaisenaan.

Tuottaja
Plan B Wines
Maa
Australia
Appellaatio
Western Australia
Rypälelajike
100 % Riesling
Alkoholipitoisuus
11,00 %
Sokeripitoisuus
17,00 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Kierrekapseli
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Plan B Off Dry Riesling