Tommasi Amarone

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta

Juusto
Lammas
Liha
Nauta
Riista

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiivistä, mausteisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille

Kasvuympäristö

Rypäleet ovat peräisin La Grolettan ja Conca d’Oron tarhoilta. La Grolettaa on aina pidetty arvossaan Valpolicella Classican alueella. Siellä kasvavat rypäleet ilmetävät terroiriaan erinomaisesti. Conca d’Oron tarhan maaperä koostuu kalkkikivestä, joka vaikuttaa suotuisasti viinien laatuun. Kalkkikiven läsnäolo rikastuttaa viinin aromaattisuutta, hienostuneisuutta ja elaganttiutta.

Valmistus

Tommasin Amarone valmistetaan neljästä Valpolicellan alueen rypäleestä (Corvina, Corvinone, Rondinella ja Oseleta), jotka kasvavat korkealla mäen rinteillä. Köynnöksistä valitaan parhaat ja kypsimmät tertut, jotka laitetaan pieniin avoimiin laatikoihin varastoon syys- ja talvituulten kuivattavaksi. Helmikuuhun mennessä rypäleet menettävät kosteutta noin puolet painostaan. Käymisen jälkeen viini kypsyy vähintään 3 vuotta tammitynnyreissä ja pullossa vuoden ajan ennen myyntiin laskua.

Väri

Intensiivinen rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsää kirsikkaa ja karhunvatukkaa, kuivattua luumua, viikunaa, taatelia, nahkaa, paahteista kahvia, rusinaa, makeita mausteita ja yrttejä

Maku

Erittäin täyteläinen viini on suorastaan uhkea suussa, runsasta hedelmää ja aavistusta jäännössokeria tasapainottaa pehmeä tanniinisuus sekä suunmyötäinen hapokkuus. Jälkimaku on tiivis, aromikas ja pitkä.

Ruokasuositus

Riista, poro ja muut voimakkaan makuiset liharuoat, suolaiset kovat juustot, suklaa

Tuottaja
Tommasi
Maa
Italia
Alue
Veneto
Appellaatio
DOCG Amarone della Valpolicella Classico
Rypälelajike
Corvina Veronese 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Oseleta 5%
Alkoholipitoisuus
15,00 %
Sokeripitoisuus
6,00 g/l
Happopitoisuus
5,60 g/l
Pullokoko
0,375 l, 0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Tommasi Amarone