Kasvuympäristö
Rypäleet ovat peräisin La Grolettan ja Conca d’Oron tarhoilta. La Grolettaa on aina pidetty arvossaan Valpolicella Classican alueella. Siellä kasvavat rypäleet ilmetävät terroiriaan erinomaisesti. Conca d’Oron tarhan maaperä koostuu kalkkikivestä, joka vaikuttaa suotuisasti viinien laatuun. Kalkkikiven läsnäolo rikastuttaa viinin aromaattisuutta, hienostuneisuutta ja elaganttiutta.
Valmistus
Tommasin Amarone valmistetaan neljästä Valpolicellan alueen rypäleestä (Corvina, Corvinone, Rondinella ja Oseleta), jotka kasvavat korkealla mäen rinteillä. Köynnöksistä valitaan parhaat ja kypsimmät tertut, jotka laitetaan pieniin avoimiin laatikoihin varastoon syys- ja talvituulten kuivattavaksi. Helmikuuhun mennessä rypäleet menettävät kosteutta noin puolet painostaan. Käymisen jälkeen viini kypsyy vähintään 3 vuotta tammitynnyreissä ja pullossa vuoden ajan ennen myyntiin laskua.
Väri
Intensiivinen rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsää kirsikkaa ja karhunvatukkaa, kuivattua luumua, viikunaa, taatelia, nahkaa, paahteista kahvia, rusinaa, makeita mausteita ja yrttejä
Maku
Erittäin täyteläinen viini on suorastaan uhkea suussa, runsasta hedelmää ja aavistusta jäännössokeria tasapainottaa pehmeä tanniinisuus sekä suunmyötäinen hapokkuus. Jälkimaku on tiivis, aromikas ja pitkä.
Ruokasuositus
Riista, poro ja muut voimakkaan makuiset liharuoat, suolaiset kovat juustot, suklaa
- Tuottaja
-
Tommasi
- Maa
-
Italia
- Alue
-
Veneto
- Appellaatio
-
DOCG Amarone della Valpolicella Classico
- Rypälelajike
-
Corvina Veronese 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Oseleta 5%
- Alkoholipitoisuus
-
15,00 %
- Sokeripitoisuus
-
4,00 g/l
- Happopitoisuus
-
5,70 g/l
- Pullokoko
-
0,75 l
- Pakkaustyyppi
-
Lasipullo
- Korkki
-
Luonnonkorkki
- Valikoimat
-
Alko, Ravintolamyynti
- Tuote Alkossa
-
Tommasi Amarone