Newton Skyside Chardonnay

Kalifornian pohjoisrannikon helmi.

Skyside Chardonnayn rypäleet poimitaan viideltä eri alueelta Kalifornian pohjoisrannikolta. Laatuviineistään tunnetut alueet ovat Mendocino, Sonoma, Lake, Solano ja Napa County. Mendocinon ja Sonoman Chardonnayt antavat viinille upean sitruksisen ja kukkean aromimaailman, kun taas Lake, Solano ja Napa tuovat viiniin kivi- ja eksoottisten hedelmien tuulahduksen. Lopputulos on herkullisen tasapainoinen ja tyylikäs Chardonnay.

Valmistus

Jokaisen tarhan rypäleet vinifioidaan erikseen viileinä aamutunteina. Viinit käyvät terästankeissa ja tammitynnyreissä, riippuen hieman jokaisen viinin luonteesta. Käymisastiasta riippumatta hiivasakkoja sekoitetaan viikoittain ja 30% viinistä käy läpi malolaktisen käymisen. Sen jälkeen osa viineistä kypsyy ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista 20 % on uusia tai terästankeissa seitsemän kuukauden ajan. Terästankin ja tammitynnyreiden suhde on noin 35 % / 65 %.

Väri

Kullankeltainen.

Tuoksu

Tuoksu on persikkainen, raikkaan sitruksinen.

Maku

Viini on kuiva ja sen maussa on sitruksen ja persikan lisäksi hieman valkoisen nektariinin aromeja. Niitä täydentää hento tammen aromi ja miellyttävä hapokkuus.

Ruokasuositus

Erinomainen ruoka viini, joka sopii erinomaisesti kana ja kala-annoksille.

Tuottaja
Newton Vineyard
Maa
Yhdysvallat (USA)
Rypälelajike
100% Chardonnay
Alkoholipitoisuus
13,50 %
Happopitoisuus
5,50 g/l
Pullokoko
0,75 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Luonnonkorkki
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Newton Skyside Chardonnay