Glenmorangie Grand Vintage

Bond House No.1 -sarja

Glenmorangie Grand Vintage Malt 1996 on kuudes Bond House No. 1 Collectionista. Bond House No.1 -sarjan alla Glenmorangie julkaisee viskejä tislaamon palkituimmista eristä. Tämä 23-vuotias viski on vanhin viski, joka on kypsytetty talon suunnittelemissa käsintehdyissä tynnyreissä. Grand Vintage 1996 on raikkaan parfyyminen ja maussa on kermaista luksusta sekä sitrusta ja vanilijaa. Jokainen pullo on erikseen numeroitu.

Valmistus

Viski on kypsynyt 23-vuotta valikoiduissa tynnyreissä. Glenmorangie valitsi hidaskasvuisen amerikkalaisen valkotammen, jota kasvaa Missourin Ozark-vuoriston pohjoisilla rinteillä. Puu on erityisen huokoista, se luo paremman synergian tammen ja tisleen välillä ja antaa viskille upean kermaisen luonteen. Viskin valmistukseen on käytetty vain uusia tammitynnyreitä.

Tuoksu

Tuoksu on raikas ja parfyyminen. Siitä erottuu ruusua, neilikkaa, jasmiinia ja korianteria. Kukkeita tuoksuja seuraa hedelmäisemmät aromit, kuten mandariini ja päärynä.

Maku

Maku on hienostunut. Alkuun siitä erottuu sitruunaa, appelsiinia, vaniljaa ja kermatoffeeta. Upeasti ikääntyneen viskin maussa tuntuu myös inkivääriä, tammea ja mausteita.

Tuottaja
Glenmorangie
Maa
Skotlanti
Alkoholipitoisuus
43,00 %
Pullokoko
0,7 l
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Korkki
Korkkitulppa
Valikoimat
Alko, Ravintolamyynti
Tuote Alkossa
Glenmorangie Grand Vintage