Sulje

Marc Brédif Vouvray Vigne Blanche

Vouvrayn arvostetuimpiin tuottajiin kuuluvan Marc Brédifin tyylikäs kuiva chenin blanc -viini.

 

Vaalean kullankeltainen viini, jonka hunajaan vivahtava tuoksu on aromaattinen ja raikas. Kuiva maku on sitruksinen, herkän kukkainen, mineraalinen, tasapainoinen ja pitkä.

Valmistus: Tämän viinin rypäleet kasvavat Loiren laakson alarinteillä Vouvrayn ja Vernou-sur-Brennen aurinkoisilla tarhoilla. Maaperä on pääasiassa kalkkipitoista savea, ja keskimäärin 25-35 vuotta vanhojen köynnösten tuottamat rypäleet korjataan käsin. Viinin käyminen tapahtuu terästankeissa 18 asteen lämpötilassa, minkä jälkeen se saa levätä sakan päällä terästankeissa ennen suodatusta ja pullotusta. Laadukkaita Chenin blanc -valkoviinejä voi hyvissä olosuhteissa kellaroida ainakin 5-10 vuoden ajan, joskin ne ovat monien mielestä parhaimmillaan verrattain nuorina.

Väri: Vaalean kullankeltainen

Tuoksu: Sitruksinen, kypsän hedelmäinen, mineraalinen

Maku: Kuiva, hapokas, mineraalinen

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Vouvray
Tuottaja: Marc Brédif
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Chenin Blanc
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Vuonna 1893 perustetun Marc Brédifin majesteettisissa kellareissa Toursin kaupungin itäpuolella kypsyneet viinit on kautta aikojen tunnettu alueen parhaimmistoon kuuluvina. Paroni Patrick de Ladoucette osti Marc Brédifin vuonna 1980 ja herätti satavuotiaan talon uudelleen henkiin yhdistämällä talon perinteet ja nykyajan viininvalmistusteknologian.

Marc Brédifin Loire-joen kalkkikiviseen rantatörmään louhitut kellarit, joiden kaivaminen aloitettiin jo kahdeksannella vuosisadalla, kuuluvat alueen laajimpiin ja upeimpiin. Syvälle maan uumeniin ulottuvat viileät ja kosteat tunnelit tarjoavat viinille ihanteelliset kypsymisolosuhteet.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »