Sulje

Violante Nero di Troia

Täyteläinen italialinen punaviini, jossa voit aistia häivähdyksen orvokkia nimensä mukaan. Loistoviini sellaisenaan, mutta myös pastan ja liharuokien kanssa.

Valmistus: Viini on käynyt noin 10 pv terästankeissa, minkä tarkoituksena on saada irti mahdollisimman paljon väriä ja aromeja ilman, että tanniinit tulevat liian määrääväksi. Kypsytys 12 kk betonisammioissa, minkä jälkeen vielä pullokypsytys vähintään 3 kuukauden ajan ennen myyntiin laskua.

Väri: Purppuranpunainen

Tuoksu: Rikas tuoksu, jossa punaista marjaa ja hieman makeaa orvokkia

Maku: Täyteläinen, keskitanniininen, marjaisa (mustikkaa, kirsikkaa, mustaherukkaa), hennon kukkainen

Ruokasuositus: Pasta ja liharuoat, burrata-juusto. Erittäin miellyttävä myös sellaisenaan.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Castel del Monte
Tuottaja: Rivera
Alkoholipitoisuus: 13 %
Sokeripitoisuus: 2.7 g/l
Happopitoisuus: 5,5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Nero di Troia 100 %
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Sebastiano de Corato perusti Azienda Vinicola Riveran 1940-luvun lopulla huomattuaan Castel del Monten alueen erinomaisen potentiaalin laatuviinien tuotantoon. Rivera sai alusta saakka tunnustusta laadustaan ja on kuulunut siitä saakka Apulian viinituotannon kärkinimiin, etenkin sen jälkeen kun Sebastianon poika Carlo de Corato toteutti 1980-luvun kuluessa useita merkittäviä uudistuksia sekä viinitarhoilla että viininvalmistuksessa. Riveralla oli mm. merkittävä vaikutus Castel del Monte DOC -laatuluokituksen syntyyn. Nykyään vetovastuussa on kolmas sukupolvi, kun Carlon pojat Sebastiano ja Marco de Corato johtavat yritystä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »