Sulje

Trivento Eolo

Trivento viinitalon huippu Malbec, joka on saanut nimensä antiikin kreikan tuulten jumalalta (Aeolus). Viini on valmistettu vanhoista (1912) köynnöksistä ja on saanut pitkän tammitynnyrikypsytyksen. Malliesimerkki isosta ja mehevästä Malbec viinistä

Trivento talon ikoni viini Eolo on malliesimerkki isosta Malbec viinistä. Rypäleet on valittu huolellisesti ja pitkä 18 kuukauden kypsytys on tapahtunut pienissä tammitynnyreissä. Herkullinen ja mehevä viini, joka on kuin tehty suomalaisen riistan ja liharuokien seuraan.

Valmistus: Käsin valikoidut rypäleet. Kylmämaseraatio 5 päivää ennen alkoholikäymistä terästankeissa. Kypsytys 18 kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä (70% käytettyjä 30% uusia)

Kasvuympäristö: Luján de Cuyo. Mendoza

Väri: Syvän tummapunainen

Tuoksu: Tummaa kirsikkaa ja mustaherukkaa, maanläheinen, kukkaisuutta ja makean mausteisia elementtejä, tamminen

Maku: Erittäin täyteläinen ja moniulotteinen makumaailma. Kirsikkainen, mausteinen, rakenteikas ja pehmeän tanniininen. Pitkä silkkinen jälkimaku.

Ruokasuositus: Runsaille liharuoille, Tumma riista, Pihvit

Käyttövinkki: Ehdoton valinta hienojen paistettujen liharuokien kanssa.

Maahantuoja: VCT Finland
Maa: Argentiina
Tuotantoalue: Luján De Cuyo (Mendoza)
Tuottaja: Trivento
Alkoholipitoisuus: 14.50
Sokeripitoisuus: 2.0 g/l
Happopitoisuus: 6,2 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Malbec

Tuottajan tiedot

Trivento Bodegas y Vinedos – viinitalo jonka Concha y Toro perusti vuonna 1996 Argentiinaan. Tänä päivänä yksi Argentiinan merkittävimmistä viinin tuottajista. Trivento omistaa kahdeksan viinitarhaa Mendozan parhailla alueilla. Viinitarhojen pinta-ala on yli 12 000 hehtaaria, joissa kasvaa sekä Argentiinan kansallisrypäleitä Malbecia ja Torrontesia, että myös klassisia rypälelajikkeita, kuten Cabernet Sauvignon, Syrah ja Chardonnay.

Mendozalle viinialueena antavat leimaa kolme vahvaa tuulta, jotka vuorollaan puhaltavat alueen yli; Polar, Sudestada sekä Zonda. Näistä tuulista Trivento on saanut nimensä. Trivento tarkoittaa suomenkielellä ”kolmea tuulta”.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »