Sulje

Tommasi Valpolicella

Mainio yleisviini niin kotiseurusteluun kuin ruoan kaveriksikin: tomaattiset pastat, pizzat, lasagne, juustot, tai vaikkapa suomalaiset haudutetut lihakastikkeet. Kevyt, ihanan rustiikkinen ja mehukas.

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu tyypilliselle laadukkaalle valpolicellalle: kirsikkaa ja hapankirsikkaa, karpaloa ja luumua sävyttävät hento tammen paahteisuus, miellyttävä mausteisuus sekä alkava nahkaisuus. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas, keskitanniininen ja varsin mehukas.

Valmistus: Rypäleet on poimittu Tommasin omilta viinitarhoilta Valpolicella Classicon alueella. Viinikäyminen tapahtui kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa. Kypsytys käymistankeissa 5 kk ajan ennen siirtoa slavonialaisiin 65 hl tammitynnyreihin 2 kk ajaksi.

Väri: Keskisyvä rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikkaa, hapankirsikkaa, luumua, mausteita, paahteisuutta, nahkaa

Maku: Kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitanniininen, mehukas

Makuprofiili: Marjaisa ja raikas

Ruokasuositus: Monikäyttöinen laadukas arkiviini sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille liharuoillekin.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Valpolicella
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 6.0 g/l
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 417847
Rypäleet: Corvina Veronese, Molinara, Rondinella
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »