Tommasi Valpolicella
Mainio yleisviini niin kotiseurusteluun kuin ruoan kaveriksikin: tomaattiset pastat, pizzat, lasagne, juustot, tai vaikkapa suomalaiset haudutetut lihakastikkeet. Kevyt, ihanan rustiikkinen ja mehukas.
Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu tyypilliselle laadukkaalle valpolicellalle: kirsikkaa ja hapankirsikkaa, karpaloa ja luumua sävyttävät hento tammen paahteisuus, miellyttävä mausteisuus sekä alkava nahkaisuus. Suussa kuiva ja ryhdikkään hapokas, keskitanniininen ja varsin mehukas.
Valmistus: Rypäleet on poimittu Tommasin omilta viinitarhoilta Valpolicella Classicon alueella. Viinikäyminen tapahtui kontrolloidussa lämpötilassa terästankeissa. Kypsytys käymistankeissa 5 kk ajan ennen siirtoa slavonialaisiin 65 hl tammitynnyreihin 2 kk ajaksi.
Väri: Keskisyvä rubiininpunainen
Tuoksu: Kirsikkaa, hapankirsikkaa, luumua, mausteita, paahteisuutta, nahkaa
Maku: Kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitanniininen, mehukas
Makuprofiili: Marjaisa ja raikas
Ruokasuositus: Monikäyttöinen laadukas arkiviini sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille liharuoillekin.
Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Valpolicella
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 6.0 g/l
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 417847
Rypäleet: Corvina Veronese, Molinara, Rondinella
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima
Tuottajan tiedot
Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.
Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »