Sulje

Tommasi Surani Arthemis Fiano

Puglian Fiano-lajike tarjoaa täyteläistä, runsasta hedelmää mausteiseen keittiöön

Keskitäyteläinen kultasävytteinen väri. Tuoksu runsas ja avoin: valkoisia kukkia, mandariinia, limeä. Suussa kuiva mutta hyvin hedelmäinen, jäännössokeri korostaa täyteläistä hedelmäisyyttä, mutta ryhdikkäät hapot tekevät kokonaisuudesta tasapainoisen ja miellyttävän joko juotavaksi sellaisenaan tai perinteisesti mausteiselle (Puglian) keittiölle.

Valmistus: 10 kuukauden lämpökontrolloitu käyminen terästankeissa ja 4 kuukauden kypsytys myös terästankeissa ennen pullotusta.

Väri: Keskitäyteläinen kultasävytteinen

Tuoksu: Runsaan hedelmäinen, kukkainen

Maku: Kuiva, hapokas, täyteläinen

Ruokasuositus: Mausteisetkin alkupalat kuten voimakkaat juustot ja salumit, runsaat keitot ja tuhdit kalat

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Puglia
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Sokeripitoisuus: 6.5 g/l
Happopitoisuus: 5.4 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Chardonnay, Fiano
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »