Sulje

Tommasi Ripasso Valpolicella

Tämä ”amaronen pikkuveli” on roteva ja särmikäs, rustiikkinen seuralainen voimakkaille liharuoille ja juustoille sekä lämmintunnelmaiseen illanviettoon!

Tummanpuhuva, syvänvarinen viini tuoksuu rehevän aromikkaalle: kirsikkaa, hapankirsikkaa sekä luumua seuraavat makea mausteisuus, kuivatut karpalot, rusina sekä maanläheinen paahteisuus. Suussa kuiva, täyteläinen, roteva, kypsän tanniininen ja pitkä.

Valmistus: Rypäleet on poimittu Tommasin omilta viinitarhoilta Valpolicella Classicon alueella . Viinikäyminen tapahtui kontrolloidussa lämpötilassa amarone-viinin valmistukseen käytettyjen rypäleiden kuoriainesten kera (Ripasso = uudelleen läpikäytetty). Menetelmän avulla viiniin saadaan osa amaronen aromeista sekä täyteläisyydestä. Malolaktisen käymisen jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä (65 hl) 18 kk ajan. Viiniä ei ole suodatettu.

Väri: Tummanpuhuva, syvä rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikkaa, hapankirsikkaa, luumua, mausteita, kuivattuja marjoja, paahteisuutta

Maku: Kuiva, rehevä ja roteva, täyteläinen, kypsän tanniininen, pitkä

Makuprofiili: Mehevä ja hilloinen

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini sopii niin seurusteluun kuin voimakkaillekin lihoille, voimakkaanmakuisille pastoille ja kypsytetyille juustoille.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Valpolicella Ripasso Classico
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 6.0 g/l
Happopitoisuus: 5.5 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 429567
Rypäleet: Corvina Veronese, Corvinon, Rondinella
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »