Sulje

Tommasi Poggio al Tufo Vermentino

Pirteä vermentino Maremmasta on loistava aperitiivi tai vongole-simpukoiden perinteinen kumppani

Vaaleankeltainen viini tuoksuu raikkaan hedelmäiselle tarjoten sitruunaa, persikkaa yrttejä sekä pinjansiemeniä. Suussa kuiva, pirteän hapokas ja nuorekas viini on kevyen hedelmäinen ja hiukan mineraalinen.

Valmistus: Viini on käynyt 7 päivää terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa ja kypsynyt 5 kk ennen pullotusta terästankeissa.

Väri: Vaalean keltainen

Tuoksu: Raikkaan hedelmäinen, yrttinen

Maku: Kuiva, pirteän hapokas, kevyt

Ruokasuositus: Kevyet alkupalat, keitot, miedot kalat, erityisesti äyriäiset, perinteinen kumppani spaghetti alle vongole veraci:lle, tai muulle voi-valkoviinipohjaiselle pastalle. Kevyet yrtit viimeistelevät makuyhdistelmän.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Toscana
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.50 %
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Vermentino
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »