Sulje

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo viittaa tarhan vulkaaniseen maaperään. Tässä vivahteikkaassa yrttisessä viinissä onkin myös hienoa ”soraisuutta”. Sen hyvät hapot sekä ryhdikäs tanniinisuus tekevät siitä erinomaisen riistaviinin, joka sopii myös yrttisille liharuoille!

Viinilehti: **** tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Luonteikas viini, Edullinen ostos

Tumma rubiininpunainen viini tuoksuu mehevän kirsikkaiselle, mustaherukkaiselle, yrteille, suklaalle ja rustiikkisesti maanläheiselle. Suussa kuiva, rehevä, ryhdikkään hapokas, keskitäyteläinen, keskitanniininen. Jälkimaku tyylikkään nahkainen.

Valmistus: Rypäleet korjattu Rompicollo-nimiseltä viinitarhalta Maremmassa Poggio al Tufon tilalla. Viinikäyminen terästankeissa 10 päivän ajan kontrolloidussa lämpötilassa. Viiniä on kypsytetty isoissa (35 hl) slavonialaisissa tammitynnyreissä 12 kk ja tovi pulloissa ennen myyntiin laskua.

Väri: Tumma rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikka, mustaherukka, yrtit, suklaa, maanläheisyys, nahka

Maku: Kuiva, rehevä, ryhdikkään hapokas, keskitanniininen

Makuprofiili: Mehevä ja hilloinen

Ruokasuositus: Rehevät liharuoat, erityisesti yrteillä maustetut. Kovat kypsytetyt juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Toscana
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 5.0 g/l
Happopitoisuus: 5.6 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 452547
Rypäleet: Sangiovese, Cabernet Sauvignon
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »