Sulje

Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Soaven klassisen alueen sydämessä Garganega-rypäleitä kuivataan talven yli, ja rusinoituneista rypäleistä valmistetaan ”kultaista nektaria” paikallisten leipomon herkkujen seuraksi!

Kullankeltainen viini tuoksuu tiiviin aromikkaalle: kuivattua luumua, persikkaa, akaasiaa ja hunajaa. Suussa makea mutta raikkaan hapokas, tiivis, keskitäyteläinen, tyylikäs, pitkä ja harmoninen.

Valmistus: Rypäleet on poimittu Monte Crocen tarhalta, joka sijaitsee Monteforten alueella Soave Classico -alueen sydämessä. 4–6 kuukautta kuivatut rypäleet on käytetty viiniksi kontrolloidussa lämpötilassa haluttuun alkoholi-jäännössokerisuhteeseen. Viini ovat kypsyneet 12 kuukatta ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Väri: Kullankeltainen

Tuoksu: Kuivattua luumua, persikkaa, akaasiaa ja hunajaa

Maku: Makea mutta raikkaan hapokas, tiivis, keskitäyteläinen, tyylikäs, pitkä ja harmoninen

Ruokasuositus: Aromaattiset (home)juustot, (kuiva)kakut, tortut, keksit ja muut kevyet jälkiruoat

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Recioto di Soave
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 98.7 g/l
Pullokoko: 0.375
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Garganega
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »