Tommasi Monte Croce Passito Bianco
Soaven klassisen alueen sydämessä Garganega-rypäleitä kuivataan talven yli, ja rusinoituneista rypäleistä valmistetaan ”kultaista nektaria” paikallisten leipomon herkkujen seuraksi!
Kullankeltainen viini tuoksuu tiiviin aromikkaalle: kuivattua luumua, persikkaa, akaasiaa ja hunajaa. Suussa makea mutta raikkaan hapokas, tiivis, keskitäyteläinen, tyylikäs, pitkä ja harmoninen.
Valmistus: Rypäleet on poimittu Monte Crocen tarhalta, joka sijaitsee Monteforten alueella Soave Classico -alueen sydämessä. 4–6 kuukautta kuivatut rypäleet on käytetty viiniksi kontrolloidussa lämpötilassa haluttuun alkoholi-jäännössokerisuhteeseen. Viini ovat kypsyneet 12 kuukatta ranskalaisissa tammitynnyreissä.
Väri: Kullankeltainen
Tuoksu: Kuivattua luumua, persikkaa, akaasiaa ja hunajaa
Maku: Makea mutta raikkaan hapokas, tiivis, keskitäyteläinen, tyylikäs, pitkä ja harmoninen
Ruokasuositus: Aromaattiset (home)juustot, (kuiva)kakut, tortut, keksit ja muut kevyet jälkiruoat
Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Recioto di Soave
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 98.7 g/l
Pullokoko: 0.375
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Garganega
Valikoima: Ravintolavalikoima
Tuottajan tiedot
Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.
Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »