Sulje

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Valpolicellan perinteisistä rypäleistä osa on kuivattu amaronen esimerkin mukaisesti. Runsaan kirsikkainen viini on pehmeä ja intensiivinen.

Rubiininpunainen viini tuoksuu avoimen hedelmäiselle ja moniulotteiselle. Kirsikan ja hapankirsikan lisäksi siitä löytyy taatelia, kuivattua luumua, makeaa mausteisuutta ja rustiikkia maanläheisyyttä sekä nahkaa. Suussa puolikuiva, keskitäyteläinen, mehukas ja pehmeä. Keskitanniininen ja miellyttävän hilloinen kokonaisuus, joka ei välttämättä tarvitse ruokaa.

Valmistus: Tommasi Graticcio on tehty osaksi kuivatuista rypäleistä: 10 % rypäleistä ovat kuivuneet noin kuukauden ajan ennen murskausta. Saatu mehu on sitten sekoitettu tuoreista rypäleistä puristetun mehun kanssa. Tämän jälkeen normaali viinikäyminen.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikkaa, hapankirsikkaa, kuivattua luumua, makeaa mausteisuutta, nahkaa

Maku: Puolikuiva, pehmeä, keskitäyteläinen ja keskitanniininen, mehukas

Makuprofiili: Mehevä ja hilloinen

Ruokasuositus: Seurusteluun, selkeänmakuiset lihat, kovat juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: Veneto
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 10.0 g/l
Happopitoisuus: 5.7 g/l
Pullokoko: 3
Alkon tuotenumero: 448608
Rypäleet: Corviná, Merlot, Rondinella
Valikoima: Alkon valikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »