Sulje

Tommasi Grappa di Amarone

Lämmin, ja kotoisan makuinen grappa Tommasin kuuluisalta viinitalolta Italiasta.

Valmistus: Grappan valmistus on tarkoin säädettyä. Valkoviiniä valmistettaessa yleensä puristetaan rypäleet ennen käymisprosessin alkua. Punaviinejä valmistettaessa taas annetaan rypäleiden käydä, jotta kuorista saataisiin otettua talteen väri- ja makuaineita. Tämän jälkeen rypäleet puristetaan ja erotetaan mäski rypälemehusta. Mäski on tärkeä raaka-aine grappan valmistuksessa. Usein monimutkaisen tislausprosessin jälkeen grappa on valmista juotavaksi. Italian lain mukaan sitä tulee kuitenkin säilyttää pullossa puoli vuotta. Grappaa voidaan myös säilyttää eri puulajeista valmistetuissa tynnyreistä, jolloin se saa sekä väriä että makuja. Tommasi Grappa di Amarone on vanhentunut pienissä tammitynnyreissä 2 vuotta.

Väri: Kellanpunainen väri

Tuoksu: Todella elegantti, hieman rusinainen

Maku: Lämmin, pehmeä ja täyteläinen

Käyttövinkki: Digestiivinä sellaisenaan

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 43.00%
Pullokoko: 0.7
Korkki: Luonnonkorkki
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »