Sulje

Tommasi Casisano Rosso di Montalcino

Tämä ”brunellon pikkuveli” omaa hyvän hinta-laatusuhteen. Sangiovesestä tehty hapokas, kirsikkainen ja tanniininen viini sopii hyvin pihveille, mutta myös voimakkaille tomaattipohjaisille pastoille.

Rubiininpunaisen viinin tuoksu on nuorekkaan kukkaisa ja marjainen. Siitä voi aistia mm. kirsikkaa, orvokkia, luumua, vadelmaa ja hentoa mausteisuutta. Suussa keskitäyteläinen, kuiva, hapokas ja pehmeän tanniininen, tasapainoinen ja kestävä.

Valmistus: Traditionaalinen viinikäyminen kuoriainesten kanssa 15 päivän ajan, jonka jälkeen kypsytys vähintään 6kk pullossa ennen myyntiin laskua.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikka, orvokki, luumu, vadelma, mausteet

Maku: Keskitäyteläinen, kuiva, hapokas, pehmeän tanniininen, nuorekas

Makuprofiili: Mehevä ja hilloinen

Ruokasuositus: Paahdetut ja grillatut lihat, tomaattipastat, kovat juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Rosso di Montalcino
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 5.9 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 923537
Rypäleet: Sangiovese
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »