Sulje

Tommasi Casisano Brunello di Montalcino

Brunellot ovat Italian kruunun jalokiviä. Tämä upea, täyteläinen, hapokas ja runsaan tanniininen viini on tehty hyville pihveille, kuten reunoiltaan hiiltyneelle, mutta sisältä veriselle fiorentina-pihville.

Tiileen vivahtava tummanpunainen viini on elegantti ja moniulotteinen. Tuoksussa voi aistia mm. kirsikkaa, orvokkia, karhunvatukkaa, yrttejä, pippuria ja nahkaa. Suussa täyteläinen, kuiva, runsaan hapokas ja silkkisen tanniininen, tiivis ja erittäin pitkä.

Valmistus: Traditionaalinen viinikäyminen kuoriainesten kanssa 25 päivän ajan, jonka jälkeen kypsytys slavonialaisissa tammitynnyreissä 3 vuotta ja vähintään 4kk pulloissa ennen myyntiin laskua.

Väri: Tiileen vivahtava tummanpunainen

Tuoksu: Kirsikka, orvokki, karhunvatukka, yrtit, pippuri, nahka

Maku: Kuiva, täyteläinen, hapokas, silkkisen tanniininen, tiivis, pitkä

Makuprofiili: Vivahteikas ja kehittynyt

Ruokasuositus: Paahdetut ja grillatut lihat, lihapastat, kovat kypsytetyt juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOCG Brunello di Montalcino
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 14.00 %
Sokeripitoisuus: 1.78 g/l
Happopitoisuus: 5.8 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 937977
Rypäleet: Sangiovese
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »