Sulje

Tommasi Fossa Granara Chiaretto

Raikas ja hedelmäinen rosé Italian Gardajärven läheisyydestä on perinteinen kylmien alkupalojen (salumien) ja tuorejuustojen seuralainen!

Tämä elegantti Chiaretto tulee Fossa Granaran tilalta, jossa rypäleitä viljellään niin Bardolino kuin Chiaretto viinejä varten. Chiaretto viinit ovat Gardan alueella perinteisiä ja tyypillisiä.

Valmistus: Rypäleet tulevat Fossa Granaran tilalta ja viini on käynyt kuorien kanssa 12 h terästankeissa. Kypsytys 5 kk myös terästankeissa, jotta säilytetään viinin raikkaus.

Väri: Kalpean vaaleanpunainen

Tuoksu: Elegantti tuoksu, jossa villejä kukkia, sitrusta ja punaista marjaa

Maku: Kuiva, herkkä, sitruksisen raikas, viheromenainen ja kevyen mausteinen

Ruokasuositus: Kylmien alkupalojen lisäksi chiaretto sopii salaateille, paistetulle kalalle, capreselle, melonille & kinkulle sekä tuorejuustoille.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Bardolino (Veneto)
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 5.9 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 957731
Rypäleet: Corviná, Molinara, Rondinella
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »