Sulje

Tommasi Fossa Granara Chiaretto

Raikas ja hedelmäinen rosé Italian Gardajärven läheisyydestä on perinteinen kylmien alkupalojen (salumien) ja tuorejuustojen seuralainen!

Keskisyvä pihlajanmarjan punainen viini tuoksuu runsaan marjaiselle: vadelmaa ja punaherukkaa sävyttää heleä kukkaisuus sekä hento yrttisyys. Suussa kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen ja marjaisan mehukas.

Valmistus: Raikkaan hedelmäisyyden vaalimiseksi viini käytetään viileässä, lämpökontrolloiduissa terästankeissa. Ennen pullotusta se saa levätä hiivasakkansa päällä 4 kuukauden ajan.

Väri: Keskisyvä pihlajanmarjan punainen

Tuoksu: Vadelmaa ja punaherukkaa sävyttää heleä kukkaisuus sekä hento yrttisyys

Maku: Kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen ja marjaisan mehukas.

Ruokasuositus: Kylmien alkupalojen lisäksi bardolino chiaretto sopii kermaisille pastoille, runsaille salaateille ja lämpimille kasvisruoille, kanalle sekä voimakkaan makuisille kaloille.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Bardolino (Veneto)
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 12.00 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 5.9 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Rypäleet: Corviná, Molinara, Rondinella
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »