Sulje

Tommasi Arele Parziale Apassimento

Osittain rusinoiduista rypäleistä valmistettu hilloinen, makean mausteinen, hennon nahkainen ja paahteinen viini on pehmeän tanniininen ja sopii erinomaisesti mediumkypsälle lampaalle tai karitsalle.

Syvä rubiininpunainen viini tuoksuu avoimen marjaiselle: kirsikkaa, hapankirsikkaa, karpaloa ja luumua täydentävät kuivatut hedelmät, mausteet, hento nahkaisuus sekä tammen paahteisuus. Suussa kuiva mutta muhkean hedelmäinen, ryhdikäs, keskitanniininen ja monivivahteinen.

Valmistus: Arele tarkoittaa bambupuisia telineitä, joilla rypäleet ovat aikanaan kuivaneet ennen niiden lempeää puristamista. Osaa rypäleistä on kuivattu noin 40 päivää ja niistä valmistettu viini on sekoitettu tuoreista rypäleistä tehtyyn viiniin. Kypsytys vuoden ajan slavonialaisissa tammitynnyreissä.

Väri: Syvä rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikkaa, hapankirsikkaa, karpaloa ja luumua, kuivattuja hedelmiä ja mausteita, nahkaa, tammen paahteisuutta

Maku: Kuiva mutta muhkean hedelmäinen, ryhdikäs, keskitanniininen, monivivahteinen ja täyteläinen

Makuprofiili: Vivahteikas ja kehittynyt

Ruokasuositus: Aromikkaat liharuoat, riista, lammas, kovat juustot. Sopii myös sellaisenaan nautittavaksi

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Verona
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Sokeripitoisuus: 8.0 g/l
Happopitoisuus: 5.7 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 908307
Rypäleet: Corviná, Merlot, Oseleta, Rondinella
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »