Sulje

Tommasi Amarone Classico DOC ”Ca’Florian” Riserva

Yhden tilan amarone on suuri, elegantti ja moniulotteinen harvinaisuus, joka kypsyy vuosikymmeniä ja kruunaa täydellisen illallisen vaativaankin makuun!

Erittäin tumman rubiininpunaisen viinin tuoksu on uhkea ja moniulotteinen. Kirsikan, luumun, mustaherukan, mustikkahillon ja kuivatun karhunvatukan lisäksi siitä voi aistia lakritsia ja raakasuklaata. Suussa erittäin täyteläinen , kuiva, muhkeaa hedelmäisyyttä tasapainottavat ryhdikkäät hapot ja runsas kypsä tanniinisuus. Jälkimaku on erittäin pitkä ja vivahteikas. Todellinen meditaatioviini.

Valmistus: "Ca'Florian" on yhden tilan amarone. Käsin poimitut rypäleet saavat kuivua ilmavissa koreissa helmikuuhun saakka, jonka jälkeen viinikäyminen tapahtuu hitaasti 30 päivän ajan puuastioissa. Kypsytys 500 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukautta ja 3 vuotta slavonialaisissa 35 hl tammitynnyreissä, jonka jälkeen vähintään vuosi pullossa ennen myyntiin laskua.

Väri: Erittäin tumma rubiininpunainen

Tuoksu: Kirsikka, luumu, mustaherukka, mustikkahillo, kuivatut karhunvatukat, lakritsi, raakasuklaa

Maku: Kuiva, muhkean hedelmäinen, hapokas ja runsaan tanniininen, pitkä

Ruokasuositus: Grillattu punainen liha, kovat kypsytetyt juustot

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: DOC Amarone Classico
Tuottaja: Tommasi
Alkoholipitoisuus: 15.50%
Sokeripitoisuus: 4.4 g/l
Happopitoisuus: 5.4 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Corviná, Corvinone, Rondinella
Valikoima: Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös Veronan DOC-alueella, Trevison Proseccossa, Lombardian Oltrepò Pavesessa, Toscanan Montalcinossa ja Maremmassa sekä Apulian Manduriassa. Tommasia johtaa jo 4. sukupolvi.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »