Sulje

Altano DOC Douro Vinho Tinto

Symingtonin perheen laadukas punaviini on valmistettu Douro-joen varrella sijaitsevilla tarhoilla kasvaneista perinteisistä punaisista rypälelajikkeista.

Rubiininpunainen viini tuoksuu eloisan kukkaiselle ja mausteiselle. Siitä voi aistia orvokkia, luumua, kirsikkaa, pippuria sekä tammen paahteisuutta. Suussa keskitäyteläinen, kuiva, raikkaan hapokas ja keskitanniininen, jälkimaku on miellyttävän marjaisa.

Valmistus: Käyminen terästankeissa 23-24 asteessa. Kypsytys 14-16 kk terästankeissa ja käytetyissä amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä. Viini on myyntiin tullessaan valmista nautittavaksi, mutta kehittyy edelleen parin vuoden ajan.

Väri: Rubiininpunainen

Tuoksu: Tuoksusta voi löytää mm. orvokkia, luumua, kirsikkaa ja pippuria

Maku: Keskitäyteläinen, kuiva, raikkaan hapokas, keskitanniininen, miellyttävän marjaisa jälkimaku

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini erilaisille liharuoille

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Portugali
Tuotantoalue: DOC Douro
Tuottaja: Symington Family Estates
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Happopitoisuus: 5.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 952397
Rypäleet: Touriga Franca, Tinta Roriz, Tinta Barroca.
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Symingtonin perhe on Douron laakson johtava viinintuottaja, joka on valmistanut portviiniä jo viiden sukupolven ajan. 26:n viinitilansa myötä Symingtonin perhe on alueen suurin viinitarhuri, ja tarhoista merkittävää osaa viljellään luonnonmukaisesti. Vuodesta 1999 alkaen Symington Family Estates on valmistanut tiloillaan myös laadukkaita pöytäviinejä alueen alkuperäisistä rypälelajikkeista. Altano-tuoteperhe kattaa nykyään viisi viiniä, mukaan lukien palkittu luomupunaviini Altano Organic.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »