Sulje

Sol de Malaga

Juoma, joka on kuin itse Malagan aurinko: lämmin ja rentouttava, makean paahteinen ja vivahteikas!

Tummanruskea viini tuoksuu makean kutsuvalle: rusinaa, taatelia, puun paahteisuutta ja suklaan aromeja. Suussa makea ja täyteläinen, aromikas ja lämmin.

Valmistus: Sol de Málaga on sekoitettu alueen kahdesta makeasta rypälelajikkeesta, joiden annetaan kypsyä köynnöksissä kunnes niiden sokeripitoisuus nousee 300 g/l. Ennen terästankeissa tapahtuvaa käymistä rypäleitä kuivatetaan auringossa, jotta niiden makeus ja aromikkuus tiivistyisivät entuudestaan. Käyminen keskeytetään väkevöimällä viini rypälebrandyllä lopulliseen vahvuuteensa, minkä jälkeen sitä kypsytetään tynnyreissä 6 kuukauden ajan ennen pullotusta.

Väri: Tummanruskea

Tuoksu: Aromikas, rusinainen tuoksu

Maku: Makea, hedelmäinen, paahteinen, runsaan rusinainen

Ruokasuositus: Nauti hyvin viilennettynä (6-8 Celcius-astetta) sellaisenaan tai makeiden jälkiruokien, jäätelöiden ja leivonnaisten kera

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Espanja
Tuotantoalue: DO Málaga
Tuottaja: Bodegas Málaga Virgen
Alkoholipitoisuus: 15.00
Sokeripitoisuus: 210.0 g/l
Happopitoisuus: 4.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Metallinen kierrekapseli
Alkon tuotenumero: 331677
Rypäleet: Muscat de Alejandria, Pedro Ximénez
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Bodegas Málaga Virgenin perustivat vuonna 1885 veljekset Salvador ja Fransisco López López. Tulisieluisuutensa vuoksi heitä kutsuttiin nimellä ”Los Leones” (leijonat), ja siksi myös yritys tunnettiin tällä nimellä vuosikymmenten ajan. Nykyään ohjaimissa on kolmas sukupolvi, Rafael ja Juan Ignacio de Burgos López. Yrityksellä on viinitarhoja runsaat 300 hehtaaria, ja viinien kypsyttämiseen on varattu 6000 amerikkalaisesta tammesta valmistettua tynnyriä.

Malagan historiallinen viinialue sijaitsee Andalusiassa Malagan kaupunkia ympäröivillä kukkuloilla. La Axarquian ainutlaatuinen maaperä yhdessä Välimeren kuuman ja kostean ilmaston kanssa tuottavat erinomaisia viinejä, jotka ovat herättäneet arvostusta kautta aikojen. Malagan viinien suosion huippu ajoittuu 1700-luvun lopulle, jolloin etenkin kuninkaalliset nauttivat niitä hoveissaan ympäri Euroopan.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »