Sulje

San Leonardo 2001

Vuoden 2001 bordeaux-blendi Pohjois-Italian Adige-joen rannalta on upeasti kehittynyt pienen viinitalon taidonnäyte, joka kilpailee suuressa sarjassa!

Tiilenpunainen viini tuoksuu kypsän marjaiselle ja kehittyneelle: Mustaherukkaa, kirsikkaa ja mustikkaa seuraavat balsamico, pippuri, suklaa, paprika, tallin tausta ja tupakka… Suussa kuiva ja hapokas, keskitäyteläinen ja vivahteikas. Tanniinit ovat kehittyneet todella elegantisti ja jälkimaku on elävä ja pitkä.

Valmistus: Rypäleet on kerätty käsin. Kypsytys aluksi suurissa sementtitankeissa, jonka jälkeen 18-24 kk käytetyissä sekä uusissa tammitynnyreissä.

Väri: Tiilenpunainen

Tuoksu: Mustaherukka, kirsikka, mustikka, balsamico, pippuri, paprika, suklaa, tallin tausta, tupakka

Maku: Kuiva, hapokas, keskitäyteläinen, vivahteikas, elegantin tanniininen, pitkä

Ruokasuositus: Moniulotteisuudessaan varsinainen meditaatioviini, jota tuoksutellessa unohtuu joko ajatuksiinsa tai keskusteluun viinin aromeista. Sopii kuitenkin loistavasti riistalle, yrttilisukkeille, sienille, hienostuneille pastaruoille ja risotoille.

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Italia
Tuotantoalue: IGT Vigneti delle Dolomiti
Tuottaja: Tenuta San Leonardo
Alkoholipitoisuus: 13.00%
Happopitoisuus: 5.8 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Rypäleet: Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot

Tuottajan tiedot

Tenuta San Leonardo sijaitsee 25’n hehtaarin viljelyalueella kauniin Adige-joen rannalla Trentinon alueella Italiassa. Viiniä on valmistettu tällä historiallisella alueella jo yli tuhat vuotta. Tenuta San Leonardon tila on ollut viimeiset 50 vuotta Carlo Guerrieri Gonzagan silmäterä ja tunnetaan upeista käsityöläisviineistään.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »