Sulje

Riesling Grand Cru Saering

Mineraalinen kuiva arvoriesling Saering-kukkulalta, jota jo roomalaiset valloittajat viljelivät

Vaalean sitruunankeltainen viini on nuorekas mutta elegantti. Tuoksu on hyvin hedelmäinen: sokeroitua sitrushedelmiä, sitruunaa, mausteita, inkivääriä, eksoottisia hedelmiä ja ananasta. Suussa kuiva ja erittäin hapokas, tasapainoinen viini täydentää tuoksun aromeja vielä grand cru-maaperän savuisella mineraalisuudella. Upea, puhdas ja pitkä jälkimaku. Kellarointipotentiaalia vähintään 7-10 vuotta, hyvin varastoituna jopa 15 vuotta.

Valmistus: Vähintään 10-vuotiaista köynnöksistä kerätyt kokonaiset tertut puristetaan pneumaattisesti, jonka jälkeen sakan annetaan laskeutua painovoiman vaikutuksesta. Lämpökontrolloitu käyminen 1-4kk suurissa tammitynnyreissä, 8kk kypsytystä hiivasakan päällä.

Väri: Sitruunankeltainen

Tuoksu: Sitrushedelmät, eksoottiset hedelmät, mausteet, inkivääri

Maku: Kuiva, erittäin hapokas, mineraalinen

Makuprofiili: Vivahteikas ja ryhdikäs

Ruokasuositus: Kaliforniarullat, savustettu lohi, sillit, lohicarpaccio

Maahantuoja: Interbrands Wines and Spirits
Maa: Ranska
Tuotantoalue: AC Alsace
Tuottaja: Domaines Schlumberger
Alkoholipitoisuus: 13.50 %
Sokeripitoisuus: 3.0 g/l
Happopitoisuus: 7.0 g/l
Pullokoko: 0.75
Korkki: Luonnonkorkki
Alkon tuotenumero: 909387
Rypäleet: Riesling
Valikoima: Alkon valikoima, Ravintolavalikoima

Tuottajan tiedot

Schlumbergerin perheen viinitila sijaitsee Ranskan Alsacessa ja on perustettu 1810. Viinitarhoja on yhteensä 140 ha, joista puolet on Grand Cru -luokiteltuja. Tilalla kunnioitetaan perinteitä, mm. hevosia on aina käytetty tilan töissä.Orgaaninen ja biodynaaminen viljely on osa Domaines Schlumbergerin ideologiaa. Kaikki tehdään itse, tilalle ei osteta rypäleitä, mehua tai viinejä, vaan kaikki on omaa tuotantoa, per hehtaari mahdollisimman vähän laadun takaamiseksi. Viinit ovatkin Alsacen viinejä parhaimmillaan – osoitus luonnon ja ihmisen saumattomasta yhteistyöstä.

Tuottajan viinivalikoimaan » Tuottajan verkkosivuille »

Oletko kiinnostunut viineistä?

Viiniposti tarjoaa vinkkejä herkullisempaan elämään! Kerran kuussa ilmestyvä uutiskirjeemme pitää sinut ajan tasalla viinimaailman trendeistä, esittelee uutuudet, yhdistää viinin ja ruoan, kurkistaa ravintoloiden keittiöihin ja kutsuu mukaan maistelemaan!

Viinipostiin »